KEMBAR78
Name: Michaela Carem D. Trocio Block: D Lesson Review/ Preview (5 Minutes) | PDF | Measles | Transmission (Medicine)
0% found this document useful (0 votes)
970 views4 pages

Name: Michaela Carem D. Trocio Block: D Lesson Review/ Preview (5 Minutes)

This document provides an assignment given to students on community diagnosis. It includes: 1) A demographic profile of a sample population of 10 people with details on gender, education levels, occupations, and income. 2) A multiple choice quiz for students to assess their understanding of using tools like graphs and assessing criteria for priority setting in community health issues. 3) An example of a student's answer and rationale for their priority order of common health issues like measles in the community based on criteria around nature, magnitude, and social concern. 4) An assignment for students to read about applying public health tools in community health nursing.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
970 views4 pages

Name: Michaela Carem D. Trocio Block: D Lesson Review/ Preview (5 Minutes)

This document provides an assignment given to students on community diagnosis. It includes: 1) A demographic profile of a sample population of 10 people with details on gender, education levels, occupations, and income. 2) A multiple choice quiz for students to assess their understanding of using tools like graphs and assessing criteria for priority setting in community health issues. 3) An example of a student's answer and rationale for their priority order of common health issues like measles in the community based on criteria around nature, magnitude, and social concern. 4) An assignment for students to read about applying public health tools in community health nursing.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

Name: MICHAELA CAREM D.

TROCIO

Block: D

LESSON REVIEW/ PREVIEW (5 minutes)

You were given an assignment last session. Let us apply what you have learned! Get your assignment
and fill in the blanks.

The instructor will ask the students to sum up their assignment using the elements of community
diagnosis.

1. Demographic profile:

a. Total population: 10

b. Total no. of Male: 4

c. Total no. of Female: 6

2. Socio-economic profile a. Educational level of the heads of the family - Depends on the educational
level: Elementary – Post graduate

College Degree: 3

Undergraduate: 1

High School: -

Elementary: -

b. Housing conditions Types of housing

Concrete

Semi-concrete

c. Occupation White collar job 1 Blue collar job 1

d. Family Monthly income

50,000 - 1

25,000 - 1

3. Health and illness pattern

a. Top 5 Common illnesses

Diabetes – 2

High Blood – 1

Arthritis – 1

Asthma-1
4. Health resources

Not Applicable

5. Political and leadership patterns

a. Organizational involvement

1. Private: 2

2. Government: 0

CHECK FOR UNDERSTANDING (20 minutes)

You will answer and rationalize this by yourself. This will be recorded as your quiz. One (1) point will be
given to correct answer and another one (1) point for the correct ratio. Superimpositions or erasures in
you answer/ratio is not allowed. You are given 20 minutes for this activity:

Multiple Choice:
1. The nurse is about to prepare a data presentation. Knowing there are only three categories and
she wanted to show the breakdown, she will likely use what type of graph?
A. Bar graph

B. Pie chart

C. Scattered diagram

D. Histogram

Answer: B
Rationale: Option A is for comparisons, Option C is for correlation data, Option D is for graphic
presentation.Situation: After collating the data in the community diagnosis, the nurse learned that
one of the community health problems is that 70% of the school-age children have ascariasis. The
mothers recognize this and are willing to have their children undergo deworming. Majority of the
mothers are so concerned that they asked the nurse about its cause and ways on how to prevent
it.

2. What is the nature of the problem?


A. Health status

B. Health resources

C. Health related

Answer: C
Rationale: Existence of social, economic, environmental, and political factors that aggravate the
illness-inducing situations in the community.

3. The score to be given if the nature of the problem is a health resource is:
A.3
B. 2

C. 1 D. 0
Answer: B
Rationale: Option A is for health status and option C is for health related.

4. The perception and readiness of the population to act to the problem:

A. Magnitude of the problem

B. Modifiability of the problem

C. Preventive potential

D. Social concern

Answer: D

Rationale: Option A talks about the severity of the problem, Option B talks about the probability
and so does Option C.

5. Among the criteria in priority setting, this criterion weighs the highest:

A. Nature of the problem

B. Magnitude of the problem

C. Modifiability of the problem

D. Preventive potential

E. Social concern

Answer: C

Rationale:

Nature of problem- 1
Magnitude of problem- 3
Modifiability of problem- 4
Preventive potential-1
Social Concern- 1

Matching type

Options:
A. Environmental

B. Psychosocial

C. Physiological

D. Health related

6. Oral
health
Answer
:D
Rationale: Oral health is under personal care which falls under health.
7. Workplace
Answer: A
Rationale: Workplace is under safety which falls under Environmental.
8. Neglect
Answer: D
Rationale: Neglect is under personal care which falls under health.
9. Role
change
Answer:
B
Rationale: Role change is under psychosocial.
10. Sanitation
Answer: A
Rationale: Sanitation is under Environmental.

Sharing Learning Targets and Success Criteria The teacher will instruct the students the following:

Answer: I understand that my number 2 priority is Measles because measles is a highly contagious
illness caused by a virus that replicates in the nose and throat of an infected children and adult. Thus, it
has the highest score in the criteria of nature of the problem. It can spread through droplet
transmission and if people are not aware cases could worsen in the community thus many people could
get affected so it is still higher than the other 2 options in the criteria of magnitude of the problem. I
scored the modifiability of the problem as high and preventive potential as low. For me, it is an urgent
community concern so I scored it 2, making it higher than the other two options.

Reading Assignment: Application of public Health Tools in Community Health Nursing (Chapter 8,
Famorca et al., 2013)

You might also like