Assignment of objective questions
1. Is the following syntax of for loop is correct?
for( ; i <= 10; i++)
{
....
....
}
a. Yes
b. No
c. Syntax Error
d. Runtime Error
Answer - a. Yes
2. Is the following syntax of for loop is correct?
for( ; i <= 10; )
{
....
i++;
}
a. Yes
b. No
c. Syntax Error
d. Runtime Error
Answer - a. Yes
3. Is the following syntax of the "for" loop is correct?
for( ; ; )
{
i <= 10;
i++;
}
a. Yes
b. No
c. Syntax Error
d. Runtime Error
Answer - d. Runtime Error
4. Is the following syntax of for loop is correct?
for( ; i <= 10; i++);
{
....
....
}
a. Yes
b. No
c. Syntax Error
d. Runtime Error
Answer - a. Yes
5. The following syntax of for loop is also known as...
for( ; i <= 10; i++);
{
....
....
}
a. Mature Loop
b. Forbidden Loop
c. Null Loop
d. Infinite Loop
Answer - c. Null Loop
6. The test condition given in the for loop is also known as...
a. Necessary Condition
b. Parent Condition
c. Root Condition
d. None of the above
Answer - b. Parent Condition
7. The loop terminated by its given parent condition is known as...
a. Mature Termination
b. Immature Termination
c. False Termination
d. None of the above
Answer - a. Mature Termination
8. The loop terminated by break present inside the body of the for loop is known
as...
a. Mature Termination
b. Immature Termination
c. Pre-Mature Termination
d. None of the above
Answer - c. Pre-Mature Termination
9. Can we use the keyword continue outside the loop(or without using it inside a
loop)?
a. Yes
b. No, ERROR! MISPLACED CONTINUE! (In Turbo)
c. Yes, only in Turbo
d. Yes, only in modern compiler
Answer - b. No, ERROR! MISPLACED CONTINUE! (In Turbo)
10. If we use continue within the loop, it transfers the control to...
a. Statement Part
b. Parent Condition Part
c. Current Condition Part
d. First Line of the loop body
Answer - a. Statement Part
11. If we use continue within the for loop then the termination will be...
a. Mature Termination
b. Immature Termination
c. Pre-Mature Termination
d. None of the above
Answer - a. Mature Termination
12. What is the output of the following code?
main()
{
int a = 0, k = 1;
while(a < 10)
{
k++;
a++;
}
printf("%d %d", a, k);
}
a. 9 10
b. 10 10
c. 10 11
d. 9 9
Answer - c. 10 11
13. What is the output of the following program?
main()
{
int a = 0, k = 10;
while(a < k)
{
k = k - a;
a++;
}
printf("%d %d", a, k);
}
a. 3 7
b. 4 4
c. 9 10
d. 4 10
Answer - b. 4 4
14. Find the output of the following program
main()
{
int k = 1, x = 3, y = 4, a;
for(a = y; a > 0; a--)
k = k * x;
printf("%d", k);
}
a. 81
b. 729
c. 27
d. 0
Answer - a. 81
15. Find the output of the following program
main()
{
int a = 0, k = 10;
while(1)
{
k = k + a;
a = k - a;
k = k - a;
if(a < k)
break;
else
a++;
k = k - 2;
}
printf("%d %d", a ,k);
}
a. -2 11
b. 4 4
c. 0 11
d. 2 11
Answer - a. -2 11
16. Find the output of the following program
main()
{
int a = 0;
while(a < 10)
{
if(a % 3 == 0)
{
a++;
continue;
}
if(a % 4 != 0)
a = a + 2;
if(a % 5 != 0)
{
a++;
break;
}
}
printf("%d", a);
}
a. 0
b. 2
c. 4
d. 5
Answer - c. 4
17. Find the output of the following program
main()
{
int a = 2;
while(a >= -5 && a <= 5)
{
switch(a)
{
case -1:
a = a + 2;
case 2:
a = a - 3;
break;
case 3:
a = a + 4;
break;
default:
a = a - 5;
}
printf("%d", a);
}
}
a. -1 2 -7
b. -1 -2 -7
c. 1 -2 -7
d. None of these
Answer - b. -1 -2 -7
18. Find the output of the following program
main()
{
int a;
for(a = 2; a <= 10; a++)
{
switch(a % 3)
{
case 0:
a = a + 2;
case 1:
a = a - 3;
break;
case 2:
a = a + 4;
break;
default:
a = a - 5;
}
printf("%d", a);
}
}
a. 6 4 9 7 12
b. 6 4 9 7
c. 6 4 9 7 10
d. ERROR!
Answer - a. 6 4 9 7 12
19. Can we give multiple initializations and
statements to the for loop?
a. Yes, should be separated with ","
b. No, only allowed in modern compiler
c. Syntax Error!
d. Runtime Error!
Answer - a. Yes, it is a valid Syntax
20. Can we give multiple test conditions to the for loop?
a. Yes, should be separated from the logical operator
b. No, only allowed in modern compiler
c. Syntax Error!
d. Runtime Error!
Answer - a. Yes, should be separated from the logical operator