SEARCH ENGINE OPTIMIZATION
Book name: A guide to Search Optimization
Q1: An instance of a page being loaded or reloaded in a browser called a ____________.
A. Unique view B. Bounce rate
C. Page view D. Page load
Correct Answer: C
Reference: page no 92, Heading 6.2.9
Q2: Which overview report in Google analytics shows a graph of number of visitors each day?
A. Realtime overview B. Acquisition overview
C. Audience overview D. Behavior overview
Correct Answer: C
Reference: page no 122
Q3: The acquisition overview report tells ___________________.
A. The behavior of the visitors on the B. How each goal is performing
website and the path to conversion.
C. Analysis of purchase activity on the site D. How marketing channels contribute to
or app conversions
Correct Answer: A
Reference: page no 124
Q4: Which of the following first developed domain authority?
A. Ahref’s B. Majestic
C. Moz D. SeMrush
Correct Answer: C
Reference: page no 69
Q5: ___________ is the continuous process for gaining new and relevant links.
A. Off-page SEO B. On-page SEO
C. Mobile SEO D. White Hat SEO
Correct Answer: A
Reference: page no 59
Q6: Use of compressed images decreases ___________.
A. Social signals B. Small touch elements
C. Page load time D. Crawl errors
Correct Answer: C
Reference: page no 79
Q7: How many data streams can reach Google Analytics property have?
A. 50 B. 80
C. 100 D. 30
Correct Answer: A
Reference: page no 118
Q8: Which of the following is essential to indicate languages that web pages are targeting?
A. International friendly URL structure B. Language tags
C. Content marketing D. Cookies
Correct Answer: A
Reference: page no 103
Q9: Using someone’s work and publishing it as one’s own is called _______.
A. opportunity B. conversions
C. plagiarism D. conversion
Correct Answer: C
Reference: page no 129
Q10: _________ does not allow search engines to Crawl.
A. Too many adds B. Small fonts
C. Intrusive interstitials D. Crawl errors
Correct Answer: D
Reference: page no 80
Q11: Https is the secure and most used ___________.
A. protocol B. path
C. domain D. URL
Correct Answer: A
Reference: page no 12
Q12: Which one of the following used images, charts, and minimal information to convey information?
A. trustflow B. majestic
C. sitemaps D. infographic
Correct Answer: D
Reference: page no 66
Q13: Ads that block most of a mobile landing page are called ________.
A. Social signals B. Popups
C. Intrusive interstitials D. Small touch elements
Correct Answer: C
Reference: page no 81
Q14: John find the information displayed at the bottom of the search result extremely useful for the
identifying long-tail keyboards. What is being referred here?
A. Related search results B. Related short searches
C. Related keywords D. Related searches
Correct Answer: D
Reference: page no 89
Q15: Arrange the following steps in correct order to create an effective SEO content strategy:
(a) Track content
(b) Compress media file
(c) Set up a blogging schedule
(d) List long-tail keywords for each topic
(e) List Topics
A. E, d, c, b, a B. E, c, d, b, a
C. A, c, d, b, e D. C, a, b, d, e
Correct Answer: A
Reference: page no 87
Q16: _______ promotes the article by increasing its visibility.
A. No-follow links B. Do-follow links
C. Natural link D. Contextual links
Correct Answer: A
Reference: page no 64
Q17: _________ are defined as visits to the sites from link that appear on a different site.
A. Referral B. Social traffic
C. Demographics D. Infographic
Correct Answer: A
Reference: page no 122
Q18: Which of the following is not a best practice when performing SEO internationalization?
A. Avoiding cookies B. Avoiding automatic redirection
C. Using primary language for the targeted D. Using secondary language for targeted
region region
Correct Answer: D
Reference: page no 105
Q19: __________ is an open source framework designed to create fast load times for mobile pages.
A. Accelerated mobile pages B. CSS
C. Social signals D. Mobile sitemap
Correct Answer: A
Reference: page no 79
Q20: Which of the second largest search engine after Google?
A. YouTube B. meta
C. Instagram D. Pinterest
Correct Answer: A
Reference: page no 106
Q21: Which of the following is used by Google analytics to identify a website?
A. view B. property
C. measurement D. account name
Correct Answer: B
Reference: page no 117
Q22: Jane wants to view the number of visitors to her site’s ten most popular pages. In which overview
repot can she find this statistic?
A. Realtime overview B. Acquisition overview
C. Audience overview D. Behavior overview
Correct Answer: A
Reference: page no 122
Q23: Google provides a tool called ________ to help users with new keywords.
A. Keyboard planner B. Grammarly
C. SEMrush D. Trust flow
Correct Answer: A
Reference: page no 26s
Q24: _____________ increases awareness of new products and services bu connecting with
customers.
A. Search engine result pages B. Social media optimization
C. sitemaps D. cookies
Correct Answer: B
Reference: page no 105
Q25: Identify the function of Accelerated Mobile Pages (AMP).
A. Compress images B. Create fast load time for mobile pages
C. Create short search terms D. Create social signals
Correct Answer: B
Reference: page no 79
Q26: Some of the content in a mobile site can be moved to _________.
A. tabs B. different heading
C. different sites D. footer
Correct Answer: A
Reference: page no 82
Q27: Which of the following is not a technique of Black Hat SEO?
A. cloaking B. keyboard stuffing
C. link submission in social bookmarking D. stealing content
sites
Correct Answer: C
Reference: page no 29
Q28: Query or search terms given by the users are called _____________.
A. Algorithms B. Social signals
C. Small touch elements D. Keywords
Correct Answer: D
Reference: page no 11
Q29: Which of the following is not and URL optimization?
A. URL naming B. URL size
C. URL structure D. URL length
Correct Answer: B
Reference: page no 46
Q30: ___________________ is a domain extension and is a two-letter code.
A. subdomain B. subdirectory
C. country code top-level domain D. general top-level domain
Correct Answer: C
Reference: page no 104