KEMBAR78
SSC Sentence Connectors With Answer | PDF
0% found this document useful (0 votes)
9K views6 pages

SSC Sentence Connectors With Answer

The document provides exercises for completing passages using suitable sentence connectors, aimed at enhancing English grammar skills for SSC students. Each exercise includes a passage with blanks and suggested answers for the connectors. The content is structured around various educational boards in Bangladesh, highlighting the importance of connectors in writing.

Uploaded by

Prodip Kumar
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
9K views6 pages

SSC Sentence Connectors With Answer

The document provides exercises for completing passages using suitable sentence connectors, aimed at enhancing English grammar skills for SSC students. Each exercise includes a passage with blanks and suggested answers for the connectors. The content is structured around various educational boards in Bangladesh, highlighting the importance of connectors in writing.

Uploaded by

Prodip Kumar
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 6

1/30/25, 9:31 AM SSC Sentence Connectors with answer | Gazi Online School

Online Course Search here...  Youtue  Login

 Facebook

 Home English Grammar English Writing Part  বাংলা ব্যাকরণ ব্যাকরণ (নৈব্যক্তিক প্রশ্নোত্তর) বাংলা বিরচন অংশ 

বাংলা লিখিত/নির্মিতি অংশ - ০১  বাংলা লিখিত/নির্মিতি অংশ - ০2  PEC Super Suggestion JSC Super Suggestion SSC Super Suggestion

HSC Super Suggestion English Study (University Level)  Spoken English  রাজউক কলেজ ভর্তি (৬ষ্ঠ)  ক্যাডেট কলেজ ভর্তি 

Assignment (General/সাধারন) Assignment (Dakhil/দাখিল) Job Question Bank with Solution

Gazi Online School JSC- Job - Gazi Online School  Mujib Borsho (মুজিব বর্ষ) - Paragraph - JSC-SSC-HSC - Gazi Online School  Coronavirus Pande

SSC Sentence Connectors with answer

https://www.gazionlineschool.com/SSC-Sentence-Connectors-with-answer-1218 1/6
1/30/25, 9:31 AM SSC Sentence Connectors with answer | Gazi Online School

SSC Sentence Connectors with answer

1. Complete the passage using suitable connectors.


Rajshahi Board – 2015
(a) ----------, there are some differences between practical knowledge and bookish knowledge. (b) ---------- often
they are thought to be the same. (c) ---------- a man is educated in the truest sense, he will be able to lead a life
completely different from others. (d) ---------- he can distinguish between right and wrong. (e) ---------- education
is very important.
Answer:
(a) Actually/truly/Obviously/Surely

(b) But
(c) If
(d) Besides
(e) So

2. Complete the passage using suitable connectors.


Dhaka Board – 2015
The foods that we eat can be divided into six kinds (a) _____ what substances they contain and (b) _____ benefits
they do to us. Fish, meat, peas and milk provide us with protein (c) _____ build our body and helps us grow. (d)
_____ we do not take all these, we cannot grow well. Vitamins and mineral salts protect us from diseases (e) _____
keep us fit for work.
Answer:
(a) According to
(b) what
(c) that/which
(d) If
(e) and

3. Complete the passage using suitable connectors.


Cumilla Board – 2016

https://www.gazionlineschool.com/SSC-Sentence-Connectors-with-answer-1218 2/6
1/30/25, 9:31 AM SSC Sentence Connectors with answer | Gazi Online School

Student life is the best time in life. (e) _____ almost every student is free from cares (b) _____ anxieties of life. He has
nothing to do (c) _____study. (d) _____ a student, he should read novels, magazines, newspapers (e) _____ text
books.
Answer:
(a) As / Since / Because / When
(b) and
(c) but/except
(d) As
(e) Along with/besides

4. Complete the passage using suitable connectors.


Chattogram Board – 2016
Every citizen has some duties and responsibilities for his nation. (a) --------- most of the people are careless in this
respect. People of this country have achieved national identity at the cost of a great sacrifice (b) --------- is still
evaluated nationally. (c) ---------
some selfish people never want to give them recognition. (d) --------- we all should do some benevolent activities.
(e) ---------
we will be guilty to the nation.
Answer:
(a) But
(b) which/that
(c) Although/Though
(d) However
(e) Otherwise

5. Complete the passage using suitable connectors.


Sylhet Board – 2016
(a) -------- I were a rich man I would help other. People living under poverty line have the hope of better days (b) -
------- they do not get (c) -------- they dream of (d) --------their condition is getting from bad to worse. The only
thing (e) -------- they need is nothing but education.
Answer:
(a) If
(b) But
(c) what
(d) Rather
(e) Which/what

6. Complete the passage using suitable connectors.


Barishal Board – 2016
A hare is a very speedy animal. (a) ------, a tortoise moves very slowly. (b) ------, it has a heavy shell in its back. (c)
------, its legs are short. (d) ------, it cannot move as fast as other animals. One morning a hare laughed at a
tortoise for its slow motion. The hare asked the tortoise to run a race. (e) ------ the tortoise felt hurt, it agreed to
the proposal of the hare. Answer:
(a) On the contrary/In contrast/On the other hand
(b) Because/As/Since
(c) Besides
(d) So
(e) As/Since

7. Complete the passage using suitable connectors.


Sylhet Board – 2015
It is known to all that gold is a valuable metal. (a) ------------, there are many metals cheaper than gold though
they look like it. (b) ------------ they glitter for sometimes, they fade away in the long run. In our society there are
also many people (c) ------------ are outwardly very gentle and polished. Later on, their real identity is revealed (d)
------------ they do not exercise moral values. That’s why, people say, “All (e) ----- glitters is not gold”.
Answer:
(a) But
(b) Though/Although
(c) who
(d) when
(e) that

8. Complete the passage using suitable connectors.


Cumilla Board – 2015
Once upon a time, there lived a fox (a) ----------- was very clever. He lived in a jungle in a very hot country (b) -----
------ Bangladesh. One day (c) ----------- Mr. Fox was walking through the jungle, he fell into a trap. After trying
very hard he could get out of the trap (d) ----------- lost his tail. Without his tail Mr. Fox looked very strange. (e) --

https://www.gazionlineschool.com/SSC-Sentence-Connectors-with-answer-1218 3/6
1/30/25, 9:31 AM SSC Sentence Connectors with answer | Gazi Online School

--------- he felt very sad and ashamed.


Answer:
(a) which/that
(b) like
(c) while
(d) but
(e) So/Therefore/As a result

9. Complete the passage using suitable connectors.


Dinajpur Board – 2016
An idle man does not do his work in right time. He puts off work of today for tomorrow. A student (a) ---------
neglects his daily lessons is sure to fail. A young man who idles away his time becomes a burden to the family (b) -
-------- in the society. His brain becomes the workshop of the devils. It is said (c) --------- the devil tempts the busy
man (d) --------- the idle man tempts the devil. (e) --------- everyone should make the best use of time.
Answer:
(a) who
(b) and/as well as
(c) that
(d) whereas/on the other hand
(e) So/Therefore

10. Complete the passage using suitable connectors.


Barishal Board – 2016
A healthy man can do any work. (a) ---------- he can eat any food he likes. (b) ---------- he can enjoy life in every
way. (c) ---------- an unhealthy man is unhappy, for he cannot eat and do what he likes. (d) ---------- he lives and
dies poor. He may have intelligence, merit, learning and power, but he cannot put them to the use and reap their
benefits. (e) ---------- health is the source of all happiness in life.
Answer:
(a) besides
(b) So/Therefore/That is why
(c) On the other hand/ On the contrary
(d) Besides/moreover
(e) So/Therefore

যমুনা সেতু - অনুচ্ছেদ - Gazi Online School Class 9- English Assignment Solution 5th week 100 percent
Previus correct answer
Next

Share This Post

0 comments Sort by Oldest

Add a comment...

Facebook Comments plugin

Notice Board

https://www.gazionlineschool.com/SSC-Sentence-Connectors-with-answer-1218 4/6
1/30/25, 9:31 AM SSC Sentence Connectors with answer | Gazi Online School

Latest Post

Suggestion or Complain

Enter You Name

Enter You Email

Enter Your Subject

Write You Message

Send

Use Full Link


Gazi Online School
Secondary & Higher Education Board
Education Board Result
Education Board Bangladesh
শিক্ষক বাতায়ন
কিশোর বাতায়ন
মুক্তপাঠ

https://www.gazionlineschool.com/SSC-Sentence-Connectors-with-answer-1218 5/6
1/30/25, 9:31 AM SSC Sentence Connectors with answer | Gazi Online School

SHORTCUT LINK

Terms & Conditions


Sitemap
About us
Objectives
Contact us
Privacy Policy

YOUTUBE LINK

Gazi Online School


Dhaka Online School
Gazi Tech School
Gazi Online Health Tips

For Advertisement

Please Call: +8801611261604 (BKash)

FIND US ON FACEBOOK

Gazi Online School


1.7K followers

Follow Page

All the articles of this site are strictly protected under copyright law. Using or copying any kinds of materials in any way is a serious crime. Legal action
will be taken.

Please send your feedback if you ever face any mistake through this site or giving us your valuable suggestions about the improvement of the
site.

Copyright @ 2020 Gazi Online School.

https://www.gazionlineschool.com/SSC-Sentence-Connectors-with-answer-1218 6/6

You might also like