KEMBAR78
Class 7 Christanity | PDF | Jesus | Monastery
0% found this document useful (0 votes)
1K views2 pages

Class 7 Christanity

The document discusses the rise and spread of Christianity, highlighting Jesus Christ as its founder and detailing significant events such as his crucifixion and resurrection. It also covers the impact of Emperor Constantine in legalizing Christianity and the role of monasteries in medieval Europe, particularly in education and the preservation of knowledge. Additionally, it addresses the decline of the Roman Empire due to barbarian invasions.

Uploaded by

op1234ffytt
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
1K views2 pages

Class 7 Christanity

The document discusses the rise and spread of Christianity, highlighting Jesus Christ as its founder and detailing significant events such as his crucifixion and resurrection. It also covers the impact of Emperor Constantine in legalizing Christianity and the role of monasteries in medieval Europe, particularly in education and the preservation of knowledge. Additionally, it addresses the decline of the Roman Empire due to barbarian invasions.

Uploaded by

op1234ffytt
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 2

RAJENDRA VIDYALAYA, GHUTIA

CLASS VII
HISTORY/CIVICS
DATE- 25/05/2022
RISE AND SPREAD OF CHRISTANITY

V) Short Type Question Answer

1. Who is considered as the real founder of Christanity?

Ans:-Jesus Christ is considered as the real founder of Christanity.

2. When and where was Jesus Christ put to death?

Ans:- Jesus Christ was put on trial and sentenced to death on the cross (Crucified) in Golgotha on
Friday. The day is commemorated by Christians as Good Friday.

3. Write about the resurrection of Jesus Christ.

Ans:- After the crucifixion of Jesus Christ on Friday, it was religious belief of Christian that Jesus
resurrection occurred on the third day of his burial. It is celebrated as ‘Easter Sunday’.

4.Write in brief about the second Crusade.

Ans:- After the Turks invasion on Edessa in AD 1144, Pope made an appeal for the Second Crusade. A
combined German and French army tried to capture Damascus but they were defeated. After defeat,
there is erosion of the strength of outremer.

VI) Long Answer Type Question

1. Write in brief about the teaching of Jesus Christ.

Ans:- Jesus preached his message in simple words, in the form of stories that the
common man could understand.

Main teachings were:-

 Love your enemies


 Have unconditional faith in god. He is our Father.
 Do not judge others
 Give to the needy
 Do unto others as you would want them to do unto you.
 God is ever forgiving, ever loving and kind.
2. How did the Roman Emperor , Constantine , became the Christian?
Ans:- Constantine the Roman Emperor, defeated all his rivals who came in way of
spreading Christianity and declared himself as the undisputed emperor. He made
Christianity a legal religion and in this way persecution of Christians came to an end.
Later on Christianity become the official religion of the Roman empire. In edict of
Milan recognized Christianity and gave freedom of worship in the Roman empire.

3. Write about the impact of monasteries in the Medieval Europe.

Ans: A monastery was usually a large, strong and simple building, surrounded by
gardens, fruit orchards, fields and ponds. Insidethe abbey was a small church, living
quarters for the monks and nuns, a kitchen and storerooms. Attached to most
monsteries were hospitals, schools and libraries. Monasteries played a very
important role in medieval Europe. The nuns educated children and treated the sick
and wounded. The greatest contribution of the monasteries was in the field of
education. Some of these monasteries later developed into famous secular
universities, such as the universities of Oxford and Cambridge. Besides the religious
texts, secular subjects such as history, philosophy, medicine, law and astrology were
also taught in these universities. The printing press and paper had not yet been
invented, so the monks wrote books by hand on parchment. Most of the books were
copies of the Bible and prayer books, and copies of Latin and Greek books on secular
subjects. These books were a very useful source of knowledge of the ancient and
medieval civilization in Europe.

4. Write brief about the spread of Christianity.

Ans:- Emperor Constantine officially converted to Christian faith in 312 CE. In 313
CE, he issued the Edict of Milan which made Christianity a legal religion in the Roman
Empire. Monks travelled far and wide to spread the message of Christ. Gradually
Christianity spread over the whole of Europe. The Bible became the central and the
most sacred text for Christians. In 380 CE, Emperor Theodosius I made Christianity
the official religion of the Roman Empire

5. Explain the reason for the decline of the Roman empire.

Ans:- The barbarian invasions penetrated deep into the Roman territory and
plundered and ravaged it. Even the magnificent city of Rome was not spared. These
tribes gradually settled down and assumed control of the western part of the Roman
empire which lead to its decline.

You might also like