KEMBAR78
AWS Module3 | PDF | Amazon Web Services | Scalability
0% found this document useful (0 votes)
66 views3 pages

AWS Module3

The document provides an overview of AWS Global Infrastructure, highlighting key components such as AWS Regions, Edge locations, and Availability Zones. It includes a series of questions and answers related to the functionality and characteristics of these components, emphasizing concepts like low-latency delivery, fault tolerance, and resource scalability. The answers clarify misconceptions and reinforce the importance of distributing resources across multiple availability zones.

Uploaded by

dummy.nia
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as TXT, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
66 views3 pages

AWS Module3

The document provides an overview of AWS Global Infrastructure, highlighting key components such as AWS Regions, Edge locations, and Availability Zones. It includes a series of questions and answers related to the functionality and characteristics of these components, emphasizing concepts like low-latency delivery, fault tolerance, and resource scalability. The answers clarify misconceptions and reinforce the importance of distributing resources across multiple availability zones.

Uploaded by

dummy.nia
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as TXT, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 3

AWS Global Infrastructure Overview

Q1. Which component of the AWS Global Infrastructure does Amazon CloudFront use to
ensure

low-latency delivery? (Select the best answer)

A. AWS Regions

B. AWS Edge locations

C. AWS Availability Zone

D. Amazon virtual private cloud (Amazon VPC)

Answer:

[ B ] AWS Edge locations

Q2. You can run applications and workloads from a region closer to the end users to
______ latency.

A. Increase

B. Decrease

Answer:

[ B ] Decrease

Q3. True / False? Networking, storage, compute and databases are examples of
service categories

that AWS offers.

Answer:

True

Q4. Which of these statements about Availability Zones is not true? (Select the
best answer)

A. Availability Zones are designed for fault isolation

B. Availability Zones are made up of one or more data centers

C. Availability zones are connected to each other using high-speed private links

D. A data center can be used for more than one availability zone

Answer:

[ D ] A data center can be used for more than one availability


zone

Q5. What is true about Regions (Choose two)

1. They are the physical locations of your customers

2. All regions are located in one specific geographic area


3. A region is a physical location that has multiple availability zones

4. Physical location has multiple availability zones

5. Each region is located in a separate geographic area

Answer:

3. A region is a physical location that has multiple availability zones

5. Each region is located in a separate geographic area

Q6. Which of the following are geographic areas that host two or more Availability
Zones?

(Select the best answer)

A. AWS Origin

B. AWS Regions

C. Compute Zones

D. Edge Locations

Answer: AWS Regions

Q7. _____ means the infrastructure has built-in component redundancy and _____
means that

resources dynamically adjust to increases or decreases in capacity


requirements.

A. No human intervention, fault-tolerant

B. Fault-tolerant, no human intervention

C. Elastic and scalable, fault-tolerant

D. Elastic and scalable, no human intervention

E. Fault-tolerant, elastic and scalable

Answer: [ E ] Fault-tolerant, elastic and scalable

Q8. True or False? Availability Zones within a region are connected through low-
latency links.

Answer:

True

Q9. AWS highly recommends provisioning your compute resources across _____
availability zones.

A. All
B. No

C. Multiple

D. Single

Answer:

Multiple

Q10. True or False? Edge locations are only located in the same general area as
regions.

Answer:

False

You might also like