KEMBAR78
C100DBA Questions | PDF | Mongo Db | Data Management Software
0% found this document useful (0 votes)
435 views5 pages

C100DBA Questions

The document contains a series of questions and answers related to the MongoDB Certified DBA Associate Exam, covering topics such as aggregate queries, commands for finding documents, sharding, and storage capacity. Each question is followed by the correct answer, providing insights into MongoDB functionalities and best practices. The content is structured in a quiz format, aimed at helping candidates prepare for the certification exam.

Uploaded by

mssdtechl
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
435 views5 pages

C100DBA Questions

The document contains a series of questions and answers related to the MongoDB Certified DBA Associate Exam, covering topics such as aggregate queries, commands for finding documents, sharding, and storage capacity. Each question is followed by the correct answer, providing insights into MongoDB functionalities and best practices. The content is structured in a quiz format, aimed at helping candidates prepare for the certification exam.

Uploaded by

mssdtechl
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

MongoDB

C100DBA Exam
MongoDB Certified DBA Associate Exam

Questions & Answers


Demo
Questions & Answers PDF Page 2

Version: 4.0
Question: 1

What does the following aggregate query perform?

A. Fetches the posts with likes between 100 and 200 and sets their _id as null
B. Groups the posts by number of likes (101, 102, 103.) by adding 1 every time
C. Calculates the number of posts with likes between 100 and 200
D. Fetches the posts with likes between 100 and 200, sets the _id of the first document as null and then
increments it 1 every time

Answer: C

Question: 2

Which of the following commands finds all the documents in the posts collection with post timestamp
field as null?

A. db.posts.find( { post_timestamp: { $fieldtype: null } } )


B. db.posts.find( { post_timestamp: { $type: null } } )
C. db.posts.find( { post_timestamp : { $type; 10 > > )
D. db.posts.find( { post_timestamp: { $fieldtype: 10 } } )

Answer: C

Question: 3

What is the first task that a secondary would perform on being prompted by another secondary for an
election?

A. Start the election process for primary


B. Vote for the first secondary so that it would become the next primary
C. Vote for itself and then call for election
D. Connect to primary to confirm its availability
Questions & Answers PDF Page 3

Answer: D

Question: 4

Aggregation Pipelines have a limit of:

A. No limit on document and 100 MB RAM


B.2 MB document and no limit on RAM
C. 2 MB document and 100 MB RAM
D. 16 MB document and 100 MB RAM

Answer: D

Question: 5

Which option should be used to update all the documents with the specified condition in the MongoDB
query?

A. specify {all: true} as the third parameter of update command


B. updateAII instead of update
C. specify {updateAII: true} as the third parameter of update command
D. specify {multi : true} as the third parameter of update command

Answer: D

Question: 6

Which mongodb tools allow us to work with our data in a human readable format?

A. mongodump
B. mongostat
C. mongoimport
D. mongoexport

Answer: C, D

Question: 7

In which of the following scenarios is sharding not the correct option. Select all that apply.

A. The write operations on the collection are low


B. The write operations on the collection are very high
C. The working set in the collection is expected to grow very large in size
D. The collection is a read intensive collection with less working set
Questions & Answers PDF Page 4

Answer: A, D

Question: 8

In a sharded cluster, from which node does one stop the balancer process before initiating backup?

A. Any node
B. replicaset primary node
C. config server node
D. mongos node

Answer: D

Question: 9

Which command is used to determine storage capacity of specific database?

A. mongotop
B. dbstats
C. mongostat
D. constats

Answer: B

Question: 10

What is the maximum size of a MongoDB document

A. 16 MB
B. 12 MB
C. 2 MB
D. There is no maximum size. It depends on the RAM.

Answer: A

Question: 11

What is the maximum size of a MongoDB document?

A. 2 MB
B. 12 MB
C. There is no maximum size. It depends on the RAM.
D. 16 MB

Answer: D
Questions & Answers PDF Page 5

Question: 12

Consider that you have a collection called population which has fields state and city. Which of the
following query will calculate the population grouped by state and city?

A. db.population.aggregate( [{ $group: { _id: { state: "$state", city; "$city" },pop: { $sum: 1 > > >] )
B. db.population.aggregate( [{ $group: { _id: { state: Estate", city: "$city" },pop: { $pop: 1 } } }] )
C. db.population.aggregate( [{ $group: { _id: { state: Estate", city: n$city" },pop: { $sum: "$pop" } } }] )
D. db.population.aggregate( [{ $group: { _id: { city: "$city" },pop: { $sum: "$pop" } } }] )Multi Document
Transaction is not supported by MongoDB

Answer: C

Question: 13

Which of the following does MongoDB use to provide High Scalability?

A. Replication
B. Write Concern
C. Indexing
D. Sharding

Answer: D

You might also like