KEMBAR78
AI Algorithms and Statistics | PDF | Artificial Intelligence | Intelligence (AI) & Semantics
0% found this document useful (0 votes)
27 views11 pages

AI Algorithms and Statistics

The document contains a series of multiple-choice questions and answers focused on various topics related to Artificial Intelligence, including algorithms, statistics, and miscellaneous concepts. Key topics include cybernetics, the goals of AI, algorithm completeness, and heuristic functions. It also covers specific AI applications and programming languages like LISP.

Uploaded by

komala
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
27 views11 pages

AI Algorithms and Statistics

The document contains a series of multiple-choice questions and answers focused on various topics related to Artificial Intelligence, including algorithms, statistics, and miscellaneous concepts. Key topics include cybernetics, the goals of AI, algorithm completeness, and heuristic functions. It also covers specific AI applications and programming languages like LISP.

Uploaded by

komala
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 11

Artificial Intelligence Questions and Answers –

Artificial Intelligence Algorithms


This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Artificial
Intelligence Algorithms”.

1. What is a Cybernetics?
a) Study of communication between two machines
b) Study of communication between human and machine
c) Study of communication between two humans
d) Study of Boolean values
View Answer

Answer: b
Explanation: Cybernetics is Study of communication between human and machine.

2. What is the goal of artificial intelligence?


a) To solve real-world problems
b) To solve artificial problems
c) To explain various sorts of intelligence
d) To extract scientific causes
View Answer

Answer: c
Explanation: The scientific goal of artificial intelligence is to explain various sorts of intelligence.

3. An algorithm is complete if ____________


a) It terminates with a solution when one exists
b) It starts with a solution
c) It does not terminate with a solution
d) It has a loop
View Answer

Answer: a
Explanation: An Algorithm is complete if It terminates with a solution when one exists.
4. Which is true regarding BFS (Breadth First Search)?
a) BFS will get trapped exploring a single path
b) The entire tree so far been generated must be stored in BFS
c) BFS is not guaranteed to find a solution if exists
d) BFS is nothing but Binary First Search
View Answer

Answer: b
Explanation: Regarding BFS-The entire tree so far been generated must be stored in BFS.

5. What is a heuristic function?


a) A function to solve mathematical problems
b) A function which takes parameters of type string and returns an integer value
c) A function whose return type is nothing
d) A function that maps from problem state descriptions to measures of desirability
View Answer

Answer: d
Explanation: Heuristic function is a function that maps from problem state descriptions to
measures of desirability.

Free 30-Day C Certification Bootcamp is Live. Join Now!

6. The traveling salesman problem involves n cities with paths connecting the cities. The time taken
for traversing through all the cities, without knowing in advance the length of a minimum tour, is
___________
a) O(n)
b) O(n2)
c) O(n!)
d) O(n/2)
View Answer

Answer: c
Explanation: The traveling salesman problem involves n cities with paths connecting the cities.
The time taken for traversing through all the cities, without knowing in advance the length of a
minimum tour, is O(n!).

7. What is the problem space of means-end analysis?


a) An initial state and one or more goal states
b) One or more initial states and one goal state
c) One or more initial states and one or more goal state
d) One initial state and one goal state
View Answer

Answer: a
Explanation: The problem space of means-end analysis has an initial state and one or more goal
states.

8. An algorithm A is admissible if ___________


a) It is not guaranteed to return an optimal solution when one exists
b) It is guaranteed to return an optimal solution when one exists
c) It returns more solutions, but not an optimal one
d) It guarantees to return more optimal solutions
View Answer

Answer: b
Explanation: An algorithm A is admissible if It is guaranteed to return an optimal solution when
one exists.

9. Knowledge may be
I. Declarative.
II. Procedural.
III. Non-procedural.
a) Only (I)
b) Only (II)
c) Only (III)
d) Both (I) and (II)
View Answer

Answer: d
Explanation: Knowledge may be declarative and procedural.

advertisement
10. Idempotency law is
I. P Ú P = P.
II. P Ù P = P.
III. P + P = P.
a) Only (I)
b) Only (II)
c) Only (III)
d) Both (I) and (II)
View Answer

Answer: a
Explanation: Idempotency Law is P V P = P.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence, here is complete set of 1000+ Multiple Choice
Questions and Answers on Artificial Intelligence.

« Prev - Artificial Intelligence Questions and » Next - Artificial Intelligence Questions and
Answers – LISP Programming – 3 Answers – Statistics AI

Related Posts:

Apply for Computer Science Internship


Check Computer Science Books
Practice Computer Science MCQs
Check Artificial Intelligence Books

advertisement
Artificial Intelligence Questions and Answers –
Statistics AI
This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Statistics
AI”.

1. In 1985, the famous chess player David Levy beat a world champion chess program in four
straight games by using orthodox moves that confused the program. What was the name of the
chess program?
a) Kaissa
b) CRAY BLITZ
c) Golf
d) DIGDUG
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

2. The explanation facility of an expert system may be used to ____________


a) construct a diagnostic model
b) expedite the debugging process
c) explain the system’s reasoning process
d) explain the system’s reasoning process & expedite the debugging process
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

3. Visual clues that are helpful in computer vision include __________


a) color and motion
b) depth and texture
c) height and weight
d) color and motion, depth and texture
View Answer teleiosgospel.com

Share the Gospel - Know the Gospel - Believe the


Gospel
Answer: d
Explanation: None.

4. In which of the following areas may ICAI programs prove to be useful?


a) educational institutions
b) corporations
c) department of Defense
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. A network with named nodes and labeled arcs that can be used to represent certain natural
language grammars to facilitate parsing.
a) Tree Network
b) Star Network
c) Transition Network
d) Complete Network
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

Free 30-Day Java Certification Bootcamp is Live. Join Now!

6. Computers normally solve problem by breaking them down into a series of yes-or-no decisions
represented by 1s and 0s. What is the name of the logic that allows computers to assign numerical
values that fail somewhere between 0 and 1?
a) Human logic
b) Fuzzy logic
c) Boolean logic
d) Operational logic
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. The company that grew out of research at the MIT AI lab is ____________
a) AI corp
b) LMI
c) Symbolics
d) Both LMI & Symbolics
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

8. Which technique is being investigated as an approach to automatic programming?


a) generative CAI
b) specification by example
c) non-hierarchical planning
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

9. The primary method that people use to sense their environment is ____________
a) reading
b) writing
c) speaking
d) seeing
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

advertisement
10. The Newell and Simon program that proved theorems of Principal Mathematical was ____________
a) Elementary Perceiver
b) General Problem Solver
c) Logic Theorist
d) Boolean Algebra
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

11. The cray X-MP, IBM 3090 and connection machine can be characterized as ____________
a) SISD
b) SIMD
c) MISD
d) MIMD
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence, here is complete set of 1000+ Multiple Choice
Questions and Answers on Artificial Intelligence.

« Prev - Artificial Intelligence Questions and » Next - Artificial Intelligence Questions and
Answers – Artificial Intelligence Algorithms Answers – Miscellaneous

Related Posts:

Apply for Computer Science Internship


Check Computer Science Books
Check Artificial Intelligence Books
Practice Computer Science MCQs

advertisement
Artificial Intelligence Questions and Answers –
Miscellaneous
This set of Artificial Intelligence Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on
“Miscellaneous”.

1. Which of the following contains output segments of AI programming?


a) Printed language and synthesized
b) Manipulation of physical object
c) Locomotion
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

2. In LISP, the square root of X is referenced as _____________


a) sqrt(x)
b) (sqrt x)
c) x/2
d) x/3
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

3. How can you evaluate 1.25 + sqrt (144) in LISP?


a) 1.25+sqrt (1.44)
b) (1.25+sqrt (1.44))
c) (+1.25 sqrt (1.44)
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
4. When a top-level function is entered, the LISP processor does?
a) It reads the function entered
b) It prints the result returned by the function
c) Large memory and high-speed processor
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. Which kind of planning consists of successive representations of different levels of a plan?


a) Hierarchical planning
b) Non-hierarchical planning
c) Project planning
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Free 30-Day Java Certification Bootcamp is Live. Join Now!

6. The component of an ICAI (Intelligent Computer Assisted Instruction) presenting information to


the student is the?
a) Student model
b) Problem solving expertise
c) Tutoring module
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

7. In which of the following situations might a blind search be acceptable?


a) Real life situation
b) Complex game
c) Small search space
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: None.

8. The hardware feature of LISP machines generally includes _____________


a) Large memory and high-speed processor
b) Letter quality printers and eight-inch disk drives
c) A mouse and specialized keyboard
d) A mouse and specialized keyboard, Letter quality printers and eight-inch disk drives
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Artificial Intelligence.

To practice all areas of Artificial Intelligence, here is complete set of 1000+ Multiple Choice
Questions and Answers on Artificial Intelligence.

advertisement

« Prev - Artificial Intelligence Questions and


Answers – Statistics AI

Related Posts:

Check Artificial Intelligence Books


Practice Computer Science MCQs
Check Computer Science Books

You might also like