KEMBAR78
Know Ur Tcs | PDF | Cloud Computing | Big Data
100% found this document useful (1 vote)
992 views18 pages

Know Ur Tcs

The document contains a series of quizzes related to the Tata Group, TCS, IT consulting, Business 4.0, digital awareness, and various technologies. It covers topics such as the history of Tata, its core values, key initiatives, and technological advancements in the IT industry. Additionally, it addresses concepts related to Big Data, Artificial Intelligence, and mobile applications.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
100% found this document useful (1 vote)
992 views18 pages

Know Ur Tcs

The document contains a series of quizzes related to the Tata Group, TCS, IT consulting, Business 4.0, digital awareness, and various technologies. It covers topics such as the history of Tata, its core values, key initiatives, and technological advancements in the IT industry. Additionally, it addresses concepts related to Big Data, Artificial Intelligence, and mobile applications.
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 18

1.

Embrace Quiz

Question 1. What is the name of the book that is a best-selling account of the journey of the
Tata group?
Answer: The Creation of Wealth

Question 2. Which of the following is Asia's Largest Marathon?


Answer: The Tata Mumbai Marathon

Question 3. Which of the following values constitute the five core values of TATA group?
Answer: Responsibility
Pioneering
Integrity

Question 4. Which of the initiative is unique 'One Tata' platform to recognise top innovators
among Tata companies?
Answer: TATA INNOVISTA

Question 5. Identify the correct matching sequence which shows the various initiative taken by
various Tata group companies which constitutes the web of life under Embrace?
Column A Column B
1. Indian Hotel Company Ltd a. Redeveloping the Atlantic forests in Brazil
2. Tata Consultancy Services b. Protecting with the Pardhi
3. Jaguar Land Rover c. Conserversing Urban Biodiversity
Answer: 1-b 2-c 3-a
Question 6. What percentage of profit of TATA Group goes to charitable public trust for various
initiatives?
Answer: 66

Question 7. The brand name under which Infiniti Retail a Tata enterprise, India's leading
consumer durables and electronics retailers, operates is :
Answer: Croma

Question 8. Which of the following companies come under Tata Group "IT' vertical?
Answer: TATA CONSULTANCY SERVICES
TATA ELXSI

Question 9. TCS provides technology to which of the following India's largest institutions?
Answer: Indian Railways
Passport Seva Kendra
India Post
National Highway Authority of India

Question 10. Which is famous jewellery brand who created the exquisite Padmaavat jewellery
for the epic bollowood film Padmaavat?
Answer: Tanishq

Question 11. Which Tata company become the first listed Indian IT company to reach the $100
billion market capitalisation mark in 2018?
Answer: Tata Consultancy Services
Question 12. Which of the following statement is true about the initiative 'Tata Dialogue'?
Answer: Open Digital Platform for all employees
Connect and engage with senior management

Question 13. Tata Group Companies are spread across which of the following domains:
Answer: Consumer & Retail
Communication & ITeS
Manufacturing

Question 14. Which of the following is the world's second oldest watch brand that was acquired
by TITAN?
Answer: Favre-Leuba

Question 15. Which of the following airline fall under Tata Group?
Answer: Air Asia
Vistara

Question 16. Which of the following when combine together form the journey of Embrace?
Answer: All of the options

Question 17. Tata Group and trust backs many sports & adventure foundation in India. Identify
the sports/adventure activities in which they are making contributions:
Answer: Mountaineering
Kabaddi
Archery
Boxing
Questions 18. Identify the correct matching sequences for various region-specific development
initiative by Tata Trusts
Column A Column B
1. North India a. Migration & Water
2. East India b. Livelihood, education & urban habitat
3. West India c. Sanitation, healthcare & Literacy
4. South India d. Tourism, Sports & Energy
Answer: 1-b, 2-d, 3-a, 4-c

Question 19. Which of the following statement is/are true about the very widely known "Tata
Crucible"? 1. Toughest business quiz in India, conducted annually since 2004 2. Attracts
sharpest, young corporate minds 3. Grooms high performance into future leaders
Answer: only 1 & 2

Question 20. India's first pilot youthful aspiration led to the formation of Air India
International?
Answer: JRD Tata
2. Know Your TCS Quiz
Question 1. COIN TM stands for?
Answer: Co-Innovation Network

Question 2. Who was the second chairman of TATA Group?


Answer: Jamsetji Nusserwanji Tata

Question 3. Which of the following are TCS Values?


Answer: Learning and Sharing
Excellence
Integrity
Leading change
Respect for the individual

Question 4. When did Tata Consultancy Service(TCS), had been established as a division of
Tata Sons?
Answer: 1968

Question 5. What is the current revenue in USD for Q4 FY18 with employee strength of
3,94,998?
Answer: USD 4.972 Billion
3. IT Consulting Industry Quiz

Question 1. _______ is the field which uses computers and other devices for performing
operation on data like extraction, update, storing etc.
Answer: IT Information Industry

Question 2. "Demand for the process and behaviour change in IT companies." is considered as
one of the drivers for the growth of IT Consultants?
Answer: TRUE

Question 3. From when the general consultancy business evolve the business productivity and
maximize profits?
Answer: 1900

Question 4. The following quote was said by "computer-to-computer communication can track
demand and adjust logistic system to automatically direct product to?
Answer: Nolan and Bennigson

Question 5. Which of the following are considered as IT consultant Skills?


Answer: All of them
4. Business 4.0 Quiz
Question 1. What does Business 4.0 include?
Answer: Intelligent, Agile, Automated and on the Cloud

Question 2. Business 4.0' organization works on the approach based on the premise that there
are abundant resources such as:
Answer: Abundant of capital & Abundance of talent

Question 3. When did TCS had been Ranked No. 1 in the BT 500 - India's Most Valuable
Companies
Answer: 2017

Question 4. TCS had been recognised as a prominent ______ at the manufacturing Leadership
100 Award for the Fourth time
Answer: Technology Partner

Question 5. TCS had been named as one of the 'Best Companies to Work for Women in India'
by?
Answer: Working Mother Media and Avtar Group
5. Digital Awareness Quiz
1. Big Data

Question 1. What are the problem associated with Big Data


Answer: All of the above

Question 2. What Big Data open-source software as developed from Google's


MapReduce concept?
Answer: Hadoop

Question 3. Name of the Intelligent question-answering machine which beat Jeopardy


Quiz Champions?
Answer: IBM Watson

Question 4. Click Stream Analytics is associated with which Characteristics of Big Data?
Answer: Velocity

Question 5. What are the 4 V's of Big Data?


Answer: Volume, Velocity, Variety, Veracity

2. Mobility
Question 1. Swipe enabling, Flip feature Slide feature etc comes under which Challenges
of Mobile Technologies?
Answer: None of the above

Question 2. Key Expectations in building mobile applications?


Answer: option 1 & 2

Question 3. Technique involves fluid layout design so the can adjust according to the
resolution of the device?
Answer: Responsive Design

Question 4. The paradigm where a basic mobile-friendly HTML page will be available
and the JavaScript code will add the functionality progressively to the page?
Answer: Progressive Enhancements

Question 5. Which is a best Mobile App when we are dealing with a Resource Intensive
Application?
Answer: Native Application

3. Cloud Services

Question 1. Robots can be used for building houses?


Answer: TRUE

Question 2. Prime Factors to consider while deciding between Public and Private Clouds?
Answer: All of the above
Question 3. Full form of SaaS is?
Answer: Software as a Service

Question 4. Which is the Cloud Service where company owns the infrastructure?
Answer: Private Cloud

Question 5. Which one is not one of the Cloud-based services?


Answer: Enterprise Cloud

4. Artificial Intelligence
Question 1. The field that investigates the mechanics of human intelligence is?
Answer: Cognitive science

Question 2. Which of the method is used by Humans while making judgements?


Answer: Intuitive based

Question 3. Popular approaches of Artificial Intelligence are?


Answer: All of the above

Question 4. The science behind simulating structure inside brain is called as?
Answer: Neural Networks

Question 5. The study of computer algorithms that improve automatically through


experience?
Answer: Machine Learning
6. MFDM Quiz
Question 1. TCS' Machine First Delivery Model includes:
Answer: All of them

Question 2. Which among the following service "Apply AI for application development and
maintenance."
Answer: Refrain from sending the requested information.

Question 3. TCS supports MFDM implementation through its _________ services


Answer: Enterprise Intelligent Automation & Artificial Intelligence

Question 4. __________ focus on augmenting human contextual knowledge with technology


to drive business outcomes.
Answer: Business First

Question 5. Which among the following Key for IT management is based on the proper use of
data
Answer: Maintaining a focus on customer needs.
Final Assignment
Q1. You have developed a new ordering system for your client. Client approached you post
production of the new system. As you have developed it, you thought to copy thecode and send
it to your personal mail for your future reference. Is it acceptable?

Answer: You should not save the code for reference.

Q2. When Tata airlines, a division of Tata sons is established?

Answer: 1932

Q3. Which Characteristics of Big Data deals with Trustworthiness of data?

Answer: Veracity

Q4. Click Stream analytic is associated with which characteristic of big data?

Answer: Velocity

Q5. Medical Robots can perform surgical Operations independely

Answer: False

Q6. Artificial intelligence can not be used in health care as this involves Doctors and Patients.

Answer: False

Q7. Which’s India’s first indigenously designed and manufactured car?

Answer: Tata Indica


Q8. We use Natural Language Processing for reviewing Twitter Feeds.

Answer: True

Q9. Which of the method is used by humans while making judgements?

Answer: Intutive based

Q10. What are the 4v”s of big data?

Answer: volume velocity veracity variety

Q11. The change of mind set is required from “Optimizing Scarce Resources” to Harnessing
Abundance” will help in

Answer: Leveraging ecosystems.

Q12. Who’s the founder of Tata group?

Answer: Jamsetji Tata

Q13. For the organizations that aren’t currently looking to do big data analytics there is a little
or no benefit to examining the data they’re retaining and evaluating how it’s being used.

Answer: False

Q14. What is the change of mindset Business 4.0 is looking at when it comes to embracing
risks?

Answer: embracing risks and adapt and transform continuously.


Q15. Robots can be used for building houses.

Answer: True

Q16. Who formalized the Code of Conduct?

Answer: Ratan tata

Q17. The field that investigates the mechanics of human intelligence is

Answer: Cognitive science

Q18. After the successful completion of a project, the client gifted a Diamond ring to the on
site project manager. What should the manager do?

Answer: Inform the client about our company’s gifts and hospitality policy and reject the gift.

Q19. In the 1990’s which company did TATA Steel acquire?

Answer: Corus

Q20. How many independently operating companies re there under TATA group?

Answer: Over 100

From Other site:


Question 1. Which of the following are the two features which gave Hadoop an edge over
writing & running a large distributed program?
Answer: reduced faults
Accessibility
Simplicity
Availability

Question 2. Some challenges in Artificial Intelligence are


Answer:All of the options

Question 3. Which offering from TCS provides the synergy of talent, investment and
ecosystems to drive innovation for customers in a continuous, agile way and at scale?
Answer: Agile Innovation Center

Question 4. Which of the following are types of mobile applications?


Answer: Mobile Web application
Hybrid Application
Native Application

Question 5. Natural Language Processing gives the machine the ability to read and understand
the languages that human speak. Mark the correct option about the above statement?
Answer: Statement is True

Question 6. ____ was appointed as Chief Financial Officer of Tata Consultancy Services in
February 2017?
Answer: V Ramakrishnan

Question 7. Which of the method is used by Humans while making judgements?


Answer: Intuitive based

Question 8. Which of the following are characteristics of IOT?


Answer: Heterogeneous
Unobtrusive

Question 9. Which of the below options are examples of Public Cloud?


Answer: Sun Cloud
IBM's Blue Cloud

Questions 10. Worlds biggest source of Big Data?


Answer: Mobile Phones

Question 11. TCS was established in which year?


Answer: 1968

Question 12. _____ is a framework to systematically keep track of the latest technological,
business and societal trends that have the potential to exponentially impact millions and billions
of people across the world?
Answer: TCS COIN

Question 13. What are the problems associated with Big Data?
Answer: All of the above

Question 14. Which of the following options are the key features offered by Social Media
Platform?
Answer: Activity Feeds
Social Profiling
Enterprise Wiki
Blogging

Questions 15. Which of the following are types of Cloud Services?


Answer: Public Cloud
Private Cloud
Community Cloud

Questions 16. Which of the following forms the main attributes of Big data?
Answer: Volume
Velocity
Veracity

Question 17. Medical Robots can perform Surgical Operations independently?


Answer: FALSE

Question 18. Person who identified the Qualification problem in Artificial Intelligence
Answer: John McCarthy

Question 19. Which of the below dimensions makes Hadoop a choice over SQL? 1. Scaling
out in Hadoop instead of Scaling up in SQL 2. Key/Value pairs in Hadoop instead of relational
tables in SQL
Answer: Both 1 & 2

Question 20. Which of the below are sources of Big Data?1. Search Engine 2.Social Network
3. IoT 4. System Data
Answer: All 1, 2, 3,4

Question 21. For Organizations that aren't currently looking to do big data analytics, there is
little or no benefit to exchange the data they're retaining how it's being used
Answer: TRUE

Question 22. By year 2020, Unstructured data will complement Structuring data
Answer: TRUE

Question 23. Which is the TCS adapted Clayton Christensen technology market map that helps
assess opportunities as a portfolio distributed across their business and market value
Answer: TCS Clay Map

Question 24. In which year Tata Consultancy Services(TCS) becomes the first Indian software
company to cross one billion dollars in revenues
Answer: 2003

Question 25. Becomes the first listed Indian IT Company to reach the $100 billion market
capitalisation mark in 2018
Answer: Tata Consultancy Services

Question 26. What are the skills involved in IT consultant


Answer: All of the options

Question 27. Which of the below technologies are used in Hybrid Application Development?
1. HTML5 2. CSS 3.0 3. JavaScript
Answer: All

Questions 28. Robots can be used for building houses


Answer: TRUE

Question 29. What was originally called the "imitation game" by its creator?
Answer: The Turing Test

Question 30. 90% of the world's data was created in the last two years?
Answer: TRUE

You might also like