KEMBAR78
Pattern Recognition | PDF | Encryption | Cipher
0% found this document useful (0 votes)
21 views4 pages

Pattern Recognition

The document contains a series of activities focused on pattern recognition and code decryption, including vowel point assignments, maritime and semaphore flag messages, and various cipher techniques. It provides answers to each activity, demonstrating methods such as the Rosicrucian cipher, Greek Square, Null Cipher, Rail Fence Cipher, Caesar Cipher, and Vigenere Cipher. The activities aim to enhance skills in cryptography and code breaking.

Uploaded by

adhithya.poluru1
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
21 views4 pages

Pattern Recognition

The document contains a series of activities focused on pattern recognition and code decryption, including vowel point assignments, maritime and semaphore flag messages, and various cipher techniques. It provides answers to each activity, demonstrating methods such as the Rosicrucian cipher, Greek Square, Null Cipher, Rail Fence Cipher, Caesar Cipher, and Vigenere Cipher. The activities aim to enhance skills in cryptography and code breaking.

Uploaded by

adhithya.poluru1
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 4

4.

Pattern Recognition - Compression Codes


Activity

1. If Susan is 10, Arabella is 20, and Jim and Jam are both 5, but
Richard is 10, how much is Jennifer by the same system?

Ans:- Each vowel=5 points


No.of Vowels in Richard=2 Points=10
No.of Vowels in Jenifer=3 Points=15

2. Decrypt the following message (Hint: Refer Maritime Signal


Flags)

Ans:- MERRY CHRISTMAS

3. Decrypt the following message (Hint: Refer Semaphore


Flags)

Ans- RUDOLPH THE REINDEER.


4.Decipher the following cipher that is encoded using

Rosicrucian cipher.

Ans:- AVOID DANGEROUS SITUATIONS.

5. Decipher the following message encrypted using Greek


Square. 132315132515421234114214 In Greek square,
each letter uses a two number equivalent based on its
position in the matrix shown below,

Ans:- 13-C 23-H 15-E 13-C 25-K


15-E
42-R 12-B 34-0 11-A 42-R
14-D
CHECKER BOARD

6.. Decrypt the following message (Null Cipher).


carrot fiasco nephew spring rabbitsonata tailor
bureau legacy coronatravel alibi object
happensoftenpicnic option waited effigy
adverbreport accuse animal shriek esteemoyster
Ans:- Congratulations Code Breaker.
7. Encrypt the message “hidden treasures are in an
island” using rail fence cipher with key=3. Include space
in text.

Ans:-

HERU ASDIDNTESRSAEI NILND AERN A

8. Decrypt the message “TCECRGHERBH OBENESE IDD AI


TNEK” using rail fence cipher key=4.

Ans:-

THE SECRET BEHIND CODE BREAKING.


9. Encrypt and decrypt the message “assassinate the
king tonight” using Caesar cipher with key=7.
Ans:- a=0+7=H S=18+7=Z S=18+7=Z A=0+7=H
S=18+7=Z S=18+7=Z I=8+7=P N=13+7=U
A=0+7=H T=19+7=A E=4+7=L T=19+7=A
H=7+7=O E=4+7=L K=10+7=R I=8+7=P
N=13+7=U G=6+7=N T=19+7=A O=14+7=V
N=13+7=U I=8+7=P G=6+7=N H=7+7=O
T=19+7=Z
Encrypted
Message=HZZHZZPUHALAOLRPUNAVUPNOA
H=7-7=A Z=25-7=S Z=25-7=S H=7-7=A
Z=25-7=S Z=25-7=S P=15-7=I U=20-7=N
H=7-7=A A=0-7=T E=11-7=E A=0-7=T
O=14-7=H L=11-7=E R=17-7=K P=15-7=I
U=20-7=N N=13-7=G A=0-7=T V=21-7=O
U=20-7=N P=15-7=I N=13-7=G 0=14-7=H
A=0-7=T
Decrypted Message= ASSASSINATETHEKINGTONIGHT

10. Encrypt and decrypt the message “attackatthewest”


using Vigenere cipher with key=achievement.

Ans:- A T T A C K A T T H E W E S T
ACHIEVEMENTACHI
AVAIGFEFXUXWGZB
Cipher text= AVAIGFEFXUXWGZB
AVAIGFEFXUXWGZB
ACHIEVEMENTACHI
ATTACKATTHEWEST
Plain text= ATTACKATTHEWEST

You might also like