1. Floyd Warshall's Algorithm is used for solving .
a) All pair shortest path problems
b) Single Source shortest path problems
c) Network flow problems
d) Sorting problems
Ans: a
2. Floyd Warshall's Algorithm can be applied on .....
A Undirected and unweighted graphs
B Undirected graphs
C. Directed graphs
D Acyclic graphs
Ans: c
3. What approach is being followed in Floyd Warshall Algorithm?
A. Greedy technique
B. Dynamic Programming
C. Linear Programming
D. Backtracking
Ans: B
4. What happens when the value of k is 0 in the Floyd Warshall Algorithm?
A. 1 intermediate vertex
B. 0 intermediate vertex
C. N intermediate vertices
D. N-1 intermediate vertices
Ans b
5. Which of the following is/are property/properties of a dynamic programming problem?
a) Optimal substructure
b) Overlapping subproblems
c) Greedy approach
d) Both optimal substructure and overlapping subproblems
Ans: d
6. If an optimal solution can be created for a problem by constructing optimal solutions for its
subproblems, the problem possesses ____________ property.
a) Overlapping subproblems
b) Optimal substructure
c) Memoization
d) Greedy
Ans: b
7. If a problem can be broken into subproblems which are reused several times, the problem
possesses ____________ property.
a) Overlapping subproblems
b) Optimal substructure
c) Memoization
d) Greedy
Ans: (a)
8. When dynamic programming is applied to a problem, it takes far less time as compared to
other methods that don’t take advantage of overlapping subproblems.
a) True
b) False
ANS: A
9. The approach of dynamic programming is similar to
A. Parsing
B. Hash table
C. Divide and Conquer algorithm
D. Greedy algorithm
Ans. C
10. Quick sort algorithm is an example of
a. Greedy approach
b. Improved binary search
c. Dynamic Programming
d. Divide and conquer
Ans. d