dDw tMjIw Njg5MjE
QuestionID : 15443 Subject Name ASP.NET
Q1. An Application variable can be accessed by all pages in the application
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15447 Subject Name ASP.NET
Q2. UDDI is the global business registry commonly initiated by Amba ,
microsft ,IBM
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15463 Subject Name ASP.NET
Q3. An array list can bound to dropdown list
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15466 Subject Name ASP.NET
Q4. It is possible to check whether an .aspx page is posted back to hte server
with the help of the
1. web.PostBack
2. page.PostBack
3. page.IsPostBack
4. web.IsPostBack
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15468 Subject Name ASP.NET
Q5. A _______ is a small packet information that is used to maintain on the
users computer.
1. Application
2. Cookie
3. Session
4. All of the above
Correct Answer : 2
Your Answer : 4
QuestionID : 15475 Subject Name ASP.NET
Q6. The _________ Control is used when a field must not be left blank
1. RequiredFieldvalidator
2. rangeValidator
3. CompareValidator
4. CustomValidator
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15477 Subject Name ASP.NET
Q7. When display property of requiredFieldvalidator control is set to dynamic
no space is reserved on the page for displaying the error message
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15480 Subject Name ASP.NET
Q8. .vsdisco is an xml file containing URLs that links to resources with
information related to dynamic discovery of web services
Correct Answer : T
Your Answer : T
QuestionID : 15486 Subject Name ASP.NET
Q9. You can include server side comments begin with __________ and end
with_____
1. <--,-->
2. <#--,-->
3. <%--,--%>
4. In asp.net you cant include server side comments
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15489 Subject Name ASP.NET
Q10. Web controls are created using __________ namespace tag prefix.
1. web
2. asp
3. aspx
4. webctrl
Correct Answer : 2
Your Answer : 3
QuestionID : 15491 Subject Name ASP.NET
Q11. The ____________control store the changes made to the controls on the
form
1. _ViewSTATE CONTROL
2. textbox control
3. state control
4. hidden control
Correct Answer : 1
Your Answer : 3
QuestionID : 15492 Subject Name ASP.NET
Q12. Server object has ___________ Property.
1. ScriptTimeout
2. Application
3. ExpiresAbsolute
4. Session
Correct Answer : 1
Your Answer : 3
QuestionID : 15495 Subject Name ASP.NET
Q13. ___________event fired when the last session of application ends.
1. Application_OnEndRequest
2. Session_OnEnd
3. Application_OnEnd
4. none of the above
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15561 Subject Name ASP.NET
Q14. The best way to delimit ASP.Net code from HTML code in your pages
is by using --------------- tags.
1. < Body >
2. < Head >
3. < Script >
4. < Code >
Correct Answer : 3
Your Answer : 3
QuestionID : 15562 Subject Name ASP.NET
Q15. The code will be processed on web server when the runat attribute of
the < Script > tag has the following value.
1. Desktop
2. Client
3. Server
4. ASP.NET
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15564 Subject Name ASP.NET
Q16. < asp:dropdownlist > tag replaces which of the HTML tags
1. < Option >
2. < Select >
3. < List >
4. < Combo >
Correct Answer : 2
Your Answer : 4
QuestionID : 15567 Subject Name ASP.NET
Q17. What namespace does the Web page belong in the .NET Framework
class hierarchy?
1. System.web.UI.Page
2. System.Windows.Page
3. System.Web.page
4. System.UI.Page
Correct Answer : 1
Your Answer : 1
QuestionID : 15570 Subject Name ASP.NET
Q18. How do you register a user control?
1. Add Tag prefix, Tag name
2. Add Source, Tag prefix
3. Add Src, Tagprefix, Tagname
4. None
Correct Answer : 3
Your Answer : 2
QuestionID : 15571 Subject Name ASP.NET
Q19. Which of these namespaces used for FileAccess
1. System.IO
2. System.IO.IsolatedStorage
3. System.DirectoryServices
4. All of these
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15574 Subject Name ASP.NET
Q20. Custom Controls are derived from which of the classes
1. System.Web.UI.Webcontrol
2. System.Web.UI.Customcontrol
3. System.Web.UI.Customcontrols.Webcontrol
4. None.
Correct Answer : 1
Your Answer : 2
QuestionID : 15575 Subject Name ASP.NET
Q21. A web application running on multiple servers is called as
1. WebForm
2. Webfarm
3. Website
4. webgarden
Correct Answer : 2
Your Answer : 4
QuestionID : 15601 Subject Name ASP.NET
Q22. Which of the following is true ?
1. IsPostBack is a method of System.UI.Web.Page class
2. IsPostBack is a method of System.Web.UI.Page class
3. IsPostBack is a readonly property of System.Web.UI.Page class
4. None.
Correct Answer : 3
Your Answer : 0
QuestionID : 15604 Subject Name ASP.NET
Q23. How do you manage states in asp.net application
1. Session Objects
2. Viewstate
3. Cookies
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer : 4
QuestionID : 15605 Subject Name ASP.NET
Q24. What is the difference between user control and custom control
1. Both can use as drag and drop tool
2. Both are same
3. Both can use different application
4. One Custom Control can be use in different project but not the same
with User control
Correct Answer : 4
Your Answer : 2
QuestionID : 15611 Subject Name ASP.NET
Q25. How do you trace the application_End event on runtime?
1. By Debugging
2. By Tracing
3. Can not be done
4. null
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15613 Subject Name ASP.NET
Q26. Who can access Session state variables
1. All Users of an application
2. A Single session
3. All users within a single tunnel
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer : 2
QuestionID : 15616 Subject Name ASP.NET
Q27. Which of the following is not a valid state management tool?
1. Application State
2. Hidden Form Field
3. Querystate
4. Cookies
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15620 Subject Name ASP.NET
Q28. Which control supports paging
1. Repeater
2. Datagrid
3. Both
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer : 2
QuestionID : 15623 Subject Name ASP.NET
Q29. Which of the following is not a member of Response Object?
1. Clear
2. Write
3. Execute
4. Flush
Correct Answer : 3
Your Answer : 1
QuestionID : 15630 Subject Name ASP.NET
Q30. Select the Interface which provides Fast, connected forward-only access
to data
1. IdataRecord
2. Idatabase
3. IdataReader
4. Irecorder
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15634 Subject Name ASP.NET
Q31. Which Language can Support SOAP
1. VB
2. JAVA
3. COBOL
4. All of the above
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15641 Subject Name ASP.NET
Q32. What data types do a Rangevalidator supports
1. Integer
2. String
3. Date
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15642 Subject Name ASP.NET
Q33. Select the output of the statement < form method=post
action=”test.aspx” >
1. Transfers all the form data to test.aspx with HTTP headers
2. Transfers all the form data to test.aspx with out HTTP headers
3. Calls post method on test.aspx
4. None of the above
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15643 Subject Name ASP.NET
Q34. Which of the following are not a member of Server Object
1. Execute
2. Transfer
3. Open
4. HTMLDecode
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15644 Subject Name ASP.NET
Q35. What is the Server.MachineName does
1. Gets the Server`s Machine Name
2. Gets the Referred Web site name on the server
3. Gets the Client Machine Name
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15646 Subject Name ASP.NET
Q36. What is the significance of Response.AddHeaders()
1. Adds HTTP Headers to output stream
2. Adds Tag to rendered Page
3. Add Headers to the web site
4. None of the above
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15647 Subject Name ASP.NET
Q37. Which namespace allows us to formauthentication?
1. System.Web.Ui.Forms.Security
2. System.Web.Security
3. System.Web.Configuration
4. System.Web.Services
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15650 Subject Name ASP.NET
Q38. How do you add ASP.Net 3rd party component
1. By add/Remove items in the project menu
2. Add reference of dll file and place the code where ever required
3. Cannot add third party component to asp.net
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15761 Subject Name ASP.NET
Q39. UDDI can be used for locaing information about web services offered
by a business patner.
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15766 Subject Name ASP.NET
Q40. we can create a proxy file for the web service by using ___________
tool
1. webservice.exe
2. webserviceutil.exe
3. WSDL.exe
4. ILDASM.exe
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15767 Subject Name ASP.NET
Q41. A web service can call another web service
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15779 Subject Name ASP.NET
Q42. The custom controls that we create can be made to maintain state
automatically
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15789 Subject Name ASP.NET
Q43. The ASP.NET configuration files are written in ___________ format
1. HTML
2. DHTML
3. XHTML
4. XML
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15790 Subject Name ASP.NET
Q44. The authentication type that uses cookies is known as ___________
authentication
1. windows
2. forms
3. passport
4. none
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15791 Subject Name ASP.NET
Q45. Window based authentication as the default authentication mode
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15793 Subject Name ASP.NET
Q46. ASP.NET provide us the Flexibility to write custom error pages and
redirect the client browser to these error pages when any specific error occurs
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15797 Subject Name ASP.NET
Q47. At the ___________ level tracing you can use the intrinsic controls like
trace to write
custom debuging statements and its appeat at the end of client output.
1. Application level tracing
2. System level tracing
3. Page level tracing
4. None of the above
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15798 Subject Name ASP.NET
Q48. Trace output can be sort by specifing ___________ attribute of page
directive
1. Trace
2. TraceMode
3. OutputBy
4. Language
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15800 Subject Name ASP.NET
Q49. @CachOutput directive is used to set the caching duration of the output
page
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15802 Subject Name ASP.NET
Q50. ___________ is technique used to increase performance by keeping
frequently accessed data in memory.
1. Tracing
2. Caching
3. Debuging
4. All of the above
Correct Answer : 2
Your Answer :