dDw tMjIw Njg5MjE
QuestionID : 15444 Subject Name ASP.NET
Q1. The base directory is called the virtual directory and the directory in
which you store the applicationfile is called virtual root
Correct Answer : F
Your Answer : 0
QuestionID : 15445 Subject Name ASP.NET
Q2. More than one @page directive can be set per .aspx page.
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15447 Subject Name ASP.NET
Q3. UDDI is the global business registry commonly initiated by Amba ,
microsft ,IBM
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15452 Subject Name ASP.NET
Q4. The page object has property called _______ that returns true it all the
validation tests are successful
1. Valid
2. IsvalidData
3. IsValid
4. IsPostBack
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15458 Subject Name ASP.NET
Q5. The Compare Validator compare ________ type of data
1. String
2. currency
3. Datetime
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15460 Subject Name ASP.NET
Q6. The calendra control responds to ____event
1. click
2. text changed
3. month changes
4. navigate
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15464 Subject Name ASP.NET
Q7. Comparison of the values entered into a control with a specified pattern
is made by the ____________ control
1. CompareValidator
2. RegularExpressionValidator
3. CustomValidator
4. RangeValidator
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15469 Subject Name ASP.NET
Q8. The Customvalidator control cannot be used to call client side function
for the purpose of validation
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15473 Subject Name ASP.NET
Q9. The _____property of chekbox can slow down the application
1. cheked
2. text alligned
3. autopost back
4. text
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15474 Subject Name ASP.NET
Q10. The event handlers of application and session objects are stored in a file
called
1. global.asax
2. global.asa
3. global.aspx
4. none of the above
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15477 Subject Name ASP.NET
Q11. When display property of requiredFieldvalidator control is set to
dynamic no space is reserved on the page for displaying the error message
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15486 Subject Name ASP.NET
Q12. You can include server side comments begin with __________ and end
with_____
1. <--,-->
2. <#--,-->
3. <%--,--%>
4. In asp.net you cant include server side comments
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15495 Subject Name ASP.NET
Q13. ___________event fired when the last session of application ends.
1. Application_OnEndRequest
2. Session_OnEnd
3. Application_OnEnd
4. none of the above
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15558 Subject Name ASP.NET
Q14. The Following are the minimum requirement to run Asp.net pages
1. Java Virtual Machine
2. Common Language Runtime
3. Windows explorer
4. None
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15559 Subject Name ASP.NET
Q15. When a .aspx page is requested from the web server, the out put will be
rendered to browser in following format.
1. HTML
2. C#
3. XML
4. WML
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15562 Subject Name ASP.NET
Q16. The code will be processed on web server when the runat attribute of
the < Script > tag has the following value.
1. Desktop
2. Client
3. Server
4. ASP.NET
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15565 Subject Name ASP.NET
Q17. The first event to be triggered in an aspx page is
1. Page_Load()
2. Page_Init()
3. Page_click()
4. Page_render()
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15567 Subject Name ASP.NET
Q18. What namespace does the Web page belong in the .NET Framework
class hierarchy?
1. System.web.UI.Page
2. System.Windows.Page
3. System.Web.page
4. System.UI.Page
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15568 Subject Name ASP.NET
Q19. Which method do you invoke on the Data Adapter control to load your
generated dataset
1. Fill()
2. ExecuteQuery()
3. Read()
4. ExecuteReader()
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15572 Subject Name ASP.NET
Q20. Can a dll run as stand alone application ?
1. No
2. Yes
3. Sometimes we can make it by introducing some code
4. null
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15598 Subject Name ASP.NET
Q21. There can be more than one machine.config file in a system
Correct Answer : F
Your Answer :
QuestionID : 15603 Subject Name ASP.NET
Q22. The number of forms that can be added to a aspx page is
1. 2
2. 3
3. 1
4. More than 3
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15604 Subject Name ASP.NET
Q23. How do you manage states in asp.net application
1. Session Objects
2. Viewstate
3. Cookies
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15606 Subject Name ASP.NET
Q24. Which property of the session object is used to set the local identifier?
1. SessionId
2. LCID
3. Item
4. Key
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15609 Subject Name ASP.NET
Q25. How do you disable client side validation?
1. Set the language property to C#
2. Set the Runat property to server
3. Set the ClientTarget property to Downlevel
4. Set the inherits property to code
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15612 Subject Name ASP.NET
Q26. How do you turn off the Session state for a webform?
1. In Web.config file set the sessionState to on
2. In Web.config file set the sessionState to off
3. Set the Session state to false in webform properties window
4. Set the EnableSession state to false in webform properties window
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15613 Subject Name ASP.NET
Q27. Who can access Session state variables
1. All Users of an application
2. A Single session
3. All users within a single tunnel
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15615 Subject Name ASP.NET
Q28. What is the default authentication mode for IIS
1. Windows
2. Anonymous
3. Basic Authentication
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15617 Subject Name ASP.NET
Q29. Select the control, which does not have any visible interface
1. Datalist
2. DropdownList
3. Repeater
4. Datagrid
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15619 Subject Name ASP.NET
Q30. What does Response.End will do?
1. It will stop the server process
2. It will stop the client process
3. None of the above
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15621 Subject Name ASP.NET
Q31. What is the purpose of code behind?
1. To separate different sections of a page in to different files
2. To merge HTML layout and code in to One file
3. To separate HTML Layout and code to different file
4. To ignore HTML usage
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15623 Subject Name ASP.NET
Q32. Which of the following is not a member of Response Object?
1. Clear
2. Write
3. Execute
4. Flush
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15624 Subject Name ASP.NET
Q33. The object used by SQL connection to make Security Demands
1. SQLLCientAttribute
2. SQLPermission
3. SQLPermissionClient
4. SQLClientPermission
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15625 Subject Name ASP.NET
Q34. Which of the following is not a member of ADODBCommand object
1. ExecuteReader
2. ExecuteScalar
3. ExecuteStream
4. CommandText
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15626 Subject Name ASP.NET
Q35. Which method do you invoke on the DataAdapter control to load your
generated dataset with data?
1. Load
2. Fill
3. GetAll
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15631 Subject Name ASP.NET
Q36. How do we Delete, Update, Select data in a Dataset
1. Using xxxDataAdapter
2. Using xxxDataReader
3. Using xxxCommand
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15633 Subject Name ASP.NET
Q37. What is the difference between Server.Transfer & Response.Redirect
1. No Difference
2. Server.Transfer needs a roundtrip, Response.Redirect does not
3. Response.Redirect needs roundtrip, Server.Transfer does not
4. Server.Transfer can transfer user between two applications
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15634 Subject Name ASP.NET
Q38. Which Language can Support SOAP
1. VB
2. JAVA
3. COBOL
4. All of the above
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15635 Subject Name ASP.NET
Q39. What is the size of the session ID
1. 32 bit long string
2. 32 bit long double
3. 32 bit long character
4. 32 bit long integer
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15638 Subject Name ASP.NET
Q40. What is the purpose of Reflection?
1. For Reading metadata at runtime
2. For knowing version of assembly
3. For finding path of an assembly
4. None
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15641 Subject Name ASP.NET
Q41. What data types do a Rangevalidator supports
1. Integer
2. String
3. Date
4. All of the above
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15645 Subject Name ASP.NET
Q42. Whats is the significance of Response.ClearHeaders()
1. Clears all Headers from the buffer stream
2. Clears all the section value from rendered HTML File
3. Clears the content of the Rendered page
4. None of the above
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15648 Subject Name ASP.NET
Q43. When is the user controls code is executed
1. After the webform loads
2. After the page_init event of webform
3. Before Page_init event of web form
4. None
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15774 Subject Name ASP.NET
Q44. Every custom control that is inherited from the ___________ class
1. ctrl
2. control
3. controls
4. none of the above
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15784 Subject Name ASP.NET
Q45. If the configuration setting are changed they get automatically detected
by the system
Correct Answer : T
Your Answer :
QuestionID : 15789 Subject Name ASP.NET
Q46. The ASP.NET configuration files are written in ___________ format
1. HTML
2. DHTML
3. XHTML
4. XML
Correct Answer : 4
Your Answer :
QuestionID : 15790 Subject Name ASP.NET
Q47. The authentication type that uses cookies is known as ___________
authentication
1. windows
2. forms
3. passport
4. none
Correct Answer : 2
Your Answer :
QuestionID : 15792 Subject Name ASP.NET
Q48. The ___________ tag adds an assembly reference to use during
compilation of dynamic resource
1. <assemblies><add...></assemblies>
2. <compilers><add...></compilers>
3. <authentication></authentication>
4. <assemblie><include..></assemblies>
Correct Answer : 1
Your Answer :
QuestionID : 15794 Subject Name ASP.NET
Q49. In web.config ______________ tag is used to specify the user names
and passwords of the user who are going to access site.
1. <authentication>
2. <forms>
3. <credentials>
4. <authorization>
Correct Answer : 3
Your Answer :
QuestionID : 15801 Subject Name ASP.NET
Q50. Enabled property of the Trace object can be used to check if trace is
enabled or not.
Correct Answer : F
Your Answer :