KEMBAR78
Some Important Question Part2 | PDF | Automation | Robotics
0% found this document useful (0 votes)
77 views5 pages

Some Important Question Part2

The document contains questions and answers related to UiPath development. It discusses topics like breakpoints, assets, data extraction, logging levels, parallel process execution, and stopping and killing jobs. Key points covered include that breakpoints have no impact on unattended process execution, assets are encrypted, the GetRowItem activity can retrieve cell values, and processes can run in parallel on different robots.

Uploaded by

Darren Lim
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
77 views5 pages

Some Important Question Part2

The document contains questions and answers related to UiPath development. It discusses topics like breakpoints, assets, data extraction, logging levels, parallel process execution, and stopping and killing jobs. Key points covered include that breakpoints have no impact on unattended process execution, assets are encrypted, the GetRowItem activity can retrieve cell values, and processes can run in parallel on different robots.

Uploaded by

Darren Lim
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

Some Important question Part-2

1. During development, a breakpoint is enabled at a particular activity. Later,


the developer published the package to UiPath Orchestrator. When the
process runs from a UiPath Robot in an unattended mode, what is the
expected behavior?

Answer: Breakpoint will have no impact on the process execution

2. What is a characteristic of an "asset"?

Answer: All credentials stored as an asset are encrypted with the AES 256
algorithm.

3. Which activity can be used to retrieve the value from a certain cell, from a
DataRow object?

Answer: GetRowItem

4. Based on best practice, how many Global Exception Handlers can be set per
automation project?

Answer: One for the entire project

5. A developer has an input string from a custom form and needs to ensure
the string has a valid email format. How can this be verified?

Answer: Use the Contains function with '@.com'

6. What describes the function of UiPath version control?

Answer: Provides a developer an effective way to develop larger projects


that require collaboration between multiple users

7. Which activity is valid in the Condition of a "Retry Scope" activity?

Answer: Element Exists


8. A developer used the Robotic Enterprise (RE) Framework to create a
Performer process. In which state(s) is the Queue Item Status updated?

Answer: Get Transaction Data and Process Transaction

9. A developer is using UiExplorer and identifies an element. After


identification, the "Validate" button appears as shown in the graphic. What
does the image indicate about selector validation?

Answer: Selector is modified and can be revalidated


10. A developer plans to create a process to automate a web application. In
order for the robot to perform an action as soon as the element has
appeared, regardless of whether other elements appeared or not, which
property value should be configured?

Answer: WaitForReady = None

11. What is the main advantage of a Robotic Enterprise (RE) Framework


Performer process?

Answer: Multiple robots run the same process with a single queue

12. A developer needs to read data from invoices and then input the extracted
data into another system. Each invoice can be processed separately and the
order in which they are processed does not matter. Which type of project is
best-suited for this automation design?

Answer: Transactional Process


13. During testing, a process fails due to a timeout. The developer wants to
know every activity the process completed while reviewing the logs in
Orchestrator. To ensure the logs provide this descriptive information, which
Logging Level must be set?

Answer: Verbose

14. A developer wants to modify the Robotic Enterprise (RE) Framework to


make a linear process. Based on the Robotic Enterprise (RE) Framework
documentation, which action should the developer perform?

Answer: In the GetTransactionData workflow, only assign


out_TransactionItem if in_TransactionNumber = 1

15. A developer wants to build a custom solution in their project using the
"Invoke Code" activity. What should be the first step to ensure the
necessary namespaces are imported for the custom code?

Answer: Import using the Imports panel


16. In UiPath Studio, what can be used as an anchor?

Answer: Find Image or Find Element


17. In order to show only filtered MailMessage variables, which activity should
be used?
Answer: Get Outlook Mail Messages

18. Can you run multiple instances of the same process, in parallel?

Answer: Yes, on different bot


19. Highlight activity used for?

Answer: troubleshooting and verifying selectors

20. Reset Clipping Region mandatory to be executed at the end of a scrape


relative sequence.

Answer: Yes, because Clipping Region is a shared resource

21. Can a Pick branch activity be used alone?

Answer: No, it can only be added inside a Pick activity body

22. Which parameters need to be defined when creating a new environment?

Answer: Name

23. Can the parameters of the main workflow be inserted from the
Orchestrator?

Answer: Yes

24. How to Kill a Job?

Answer: Whenever a process is sent the Kill command from Orchestrator,


it first tries to Cancel the execution and if the execution is not finished
within 3 seconds, the execution is killed.
Whenever a process receives the Cancel command, it cancels the
execution of the current activity and starts executing the finally block for
clean-up reasons.
Note: A job started from the Robot Tray can be killed from the Robot Tray
only. A job started from the Jobs page can be killed both from the Jobs
page and the Robot Tray.

25. How to Stop a Job?

Answer: The automation project is executed until it finds a Should Stop


activity. During this time, the job is in the Stopping state. If the activity is
encountered, the execution is stopped, and the job's final status is
Successful. If a Should Stop activity is not found, the job execution does
not stop until it reaches the end of the project. The final status, in this
case, is Successful as well.
Note: A job started from the Jobs page can be stopped from the Jobs page
only.

Note: for any suggestion please mail me at anandtripathirpa@gmail.com

You might also like