11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
MENU
CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
October 20, 2022 by Deepika
CSS Multiple Choice Questions and Answer | 30 Important MCQ on CSS
(Cascading Style Sheet)
CSS Special MCQ Quiz: CSS stands for Cascading Style Sheet and it is used to design HTML tags. It is
style sheet language that determines how the elements are display. CSS was developed and is
maintained by the W3C ( World Wide Web Consortium). Here, we have upload popular CSS MCQ
questions and answers, CSS MCQ, Cascading style sheet MCQ are provided below. If you want to
become a good web developer, you need to learn the CSS multiple choice questions must. Those
who are looking for Cascading style sheet ( CSS) MCQ Questions, use this opportunity to learn well
this CSS. First you learn the Cascading style sheet basis concept. Good scope in this field, candidates
study lots of topics it will really helpful for develop your knowledge as well as skills. Here are the
link of Web technology, software testing and DMBS are given for student purpose. Take this MCQ
Questions and may use of it for interviews or any other examinations.
Important MCQ Link
Press here for Web technology MCQ Questions
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 1/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
press here for Software Testing MCQ Questions
Click Here for DBMS MCQ Questions
CSS MCQ Questions Quiz| CSS MCQ PDF Download
1. The CSS property used to control the element’s font-size is__________
1. font-size
2. text-size
3. text-style
4. None
Answer: font-size
2. The HTML attribute used to define the internal stylesheet is___________
1. style
2. <style>
3. <link>
4. <script>
Answer: <style>
3. Which of the following CSS property is used to set the background image of an element?
1. background-color
2. background-image
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 2/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
3. background-attachment
4. None
Answer: background-image
4. Which of the following is the correct syntax to display the hyperlinks without any underline?
1. a {decoration : no-underline;}
2. a {text-decoration : underline;}
3. a {text-decoration : none;}
4. None
Answer: a {text-decoration : none;}
5. Which of the following is the correct syntax to make the background-color of all paragraph
elements to yellow?
1. all {background-color : yellow;}
2. p {background-color : #yellow;}
3. p {background-color : yellow;}
4. all p {background-color : #yellow;}
Answer: p {background-color : yellow;}
6. Which of the following property is used as the shorthand property for the padding properties?
1. padding-right
2. padding-left
3. padding
4. All of the above
Answer: padding
7. How to select the elements with the class name “example”?
1. example
2. #example
3. Class example
4. .example
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 3/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
Answer: .example
8. The CSS property used to make the text bold is___________
1. weight: bold
2. font-weight : bold
3. style: bold
4. font: bold
Answer: font-weight : bold
9. The property in CSS used to change the background color of an element is_____________
1. background-color
2. color
3. bgcolor
4. None
Answer: background-color
10. Which of the following syntax is correct in CSS to make each word of a sentence start with a
capital letter?
1. transform : capitalize;
2. text-style : capital;
3. text-transform : capital;
4. text-transform : capitalize;
Answer: text-transform: capitalize ;
11. CSS stands for _________
1. Color and style sheets
2. Cascading style sheet
3. Cascade style sheets
4. None
Answer: Cascading style sheet
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 4/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
12. Which of the following is the correct syntax for referring the external style sheet?
1. <style src = “example.css” >
2. <style src = example.css>
3. <stylesheet> example.css </stylesheet>
4. <link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”example.css”>
Answer: <link rel=”stylesheet” type=”text/css” href=”example.css”>
13. The CSS property used to specify whether the text is written in the horizontal or vertical
direction?
1. text-indent
2. writing-mode
3. word-break
4. None
Answer: writing-mode
14. Which of the following is the correct syntax to select all paragraph elements in a div element?
1. p
2. div p
3. div#p
4. div ~p
Answer: div p
15. Which of the following CSS property is used to add shadows to the text?
1. text-stroke
2. text-decoration
3. text-shadow
4. text-overflow
Answer: text-shadow
16. Which of the following CSS property is used to specify whether the table cells share the
common or separate border?
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 5/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
1. border-radius
2. border-collapse
3. border-spacing
4. None
Answer: border-collapse
17. The HTML attribute used to define the inline styles is___________
1. class
2. styles
3. style
4. None of the above
Answer: style
18. The CSS property used to draw a line around the elements outside the border?
1. line
2. border
3. padding
4. outline
Answer: outline
19. Which of the following is the correct syntax to select the p siblings of a div element?
1. p
2. div p
3. div + p
4. div ~ p
Answer: div ~p
20. Which of the following is used to specify the subscript of text using CSS?
1. vertical-align: super
2. vertical-align: sub
3. vertical-align: subscript
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 6/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
4. None
Answer: vertical-align : sub
21. Which of the following CSS property is used to specify the space between every letter inside an
element?
1. character-spacing
2. alpha-spacing
3. letter-spacing
4. alphabet-spacing
Answer: letter-spacing
22. Which of the following is not a value of the font-variant property in CSS?
1. small-caps
2. large-caps
3. normal
4. inherit
Answer: large-caps
23. The CSS property used to make the rounded borders, or rounded corners around an element
is________
1. border-radius
2. border-collapse
3. border-spacing
4. None
Answer: border-radius
24. The CSS property used to specify the transparency of an element is____________
1. visibility
2. filter
3. opacity
4. overlay
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 7/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
Answer: opacity
25. Which of the following CSS property defines how an image or video fits into container with
established height and width?
1. object-positionue
2. object-fit
3. position
4. None
Answer: object-fit
26. Which of the following property is used as the shorthand property of margin properties?
1. margin-right
2. margin-left
3. margin
4. None of the above
Answer: margin
27. The CSS property used to set the distance between the borders of the adjacent cells in the
table is__________
1. border-collapse
2. border-spacing
3. border-radius
4. None
Answer: border-spacing
28. Which of the following is not a type of combinator?
1. ~
2. >
3. +
4. *
Answer: *
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 8/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
29. Which of the following selector in CSS is used to select the elements that do not match the
selectors?
1. :not selector
2. :empty selector
3. :! selector
4. None
Answer: :not selector
30. Are the negative values allowed in padding property?
1. No
2. Yes
3. Can’t say
4. May be
Answer: No
Refer Dailyrecuitment.in site daily to obtain more information about GK Quiz, central government
job, state government job, exam result, exam admit card etc.
Download CSS MCQ Questions and Answer PDF Link
Share this:
Govt Jobs by Qualifications
Education & Vacancies Salary Apply Link
10th Pass Govt Jobs - 5,000 Vacancies Rs. 5,200 - 63,200 Apply Now
12th Pass Govt Jobs - 17,506 Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
ITI Pass Jobs - 6,300 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
Any Graduate Jobs - 11,130 Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 9/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
Education & Vacancies Salary Apply Link
Central Govt Jobs Rs. 5,200 - 17,000 Apply Now
Bank Jobs - 3,000 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Diploma Jobs - 7,556 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
BTech/BE Jobs - 5,220 Vacancies Rs. 15,000 - 1,00,000 Apply Now
Data Entry Jobs - 1,500 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Private Jobs Rs. 10,000 - 67,700 Apply Now
Find More Govt Jobs in
RAILWAY JOB GOVERNMENT EXAM RESULT
COMPETITIVE EXAM UPCOMING JOBS
DEFENCE JOB ENGINEERING JOB
Govt Quiz
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 10/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
CSSC Multiple Choice Questions and Answer Quiz
ADRE Assam Grade 3 Results 2022 (NEW), Check ADRE Results
ANU 5th 6th SEM Supply Results 2022 (OUT), Check ANU 5th Sem Result
Recent Recruitment Today
Ratnagiri Police Bharti Merit List 2023(NEW), Check Driver & Constable Merit List, Cut off marks
RGUHS AHS Results 2022 (OUT@11th Feb), Check RGUHS EMS Results
CV Raman Talent Search Admit Card 2023(OUT), Get BCST Raman Admit Card
BOI PO Group Discussion Topics 2023(NEW), Check Probationary Officer GD Topics
NIB Recruitment 2023 | Lab Technician, Scientist and other role | Download application
Sports Authority of India Coach Salary 2023, Check Coach Pay Scale
Kanniyakumari District Jobs 2023, MPHW & Other Posts
IIM Trichy Recruitment 2023, Apply Faculty Vacancies
Sports Authority of India Recruitment 2023, Apply for sports jobs
Mangala Jyothi Results 2023 (OUT@11th Feb), Diocesan Examination Results for Class 10th & 7th
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 11/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
State Wise Govt Jobs
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 12/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 13/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 14/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 15/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
Search your Jobs Here
Search your Favorite jobs here Search
GET MORE JOB ALERT LIKE THIS
IN YOUR INBOX
Subscribe to our mailing list and get latest Job alerts and updates to your email
inbox.
Enter your email here
I consent to my submitted data being collected via this form*
SIGN UP NOW
Check Your Email To Activate the Confirmation Link
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 16/17
11/02/2023, 12:42 CSS Multiple Choice Questions and Answers PDF Download
DAILYRECRUITMENT.IN
Managed by, Weby Adroit Infotech LLP
Disclaimer
Dailyrecruitment.in is provided completely free educational job alert and employment news
updates in india. We have gathered or collected various job information from various sources
across the web. Dailyrecruitment.in try to ensure that we are providing a trusted and valid
information to our valuable users. But we don't gives you any warranty , truthfulness and accuracy
of the content. Because we are also relied for various reason. We are regularly follow various state
government websites of tamilnadu, karnataka, AP, Telangana, Bihar, Odisha, MP and railway..etc. to
find latest job posting. So Please check official website for exact and detailed information. We
kindly state that our website should not be responsible for any misinterpretations regarding
details.
© 2016-2023 Dailyrecruitment.in
https://www.dailyrecruitment.in/css-multiple-choice-questions-and-answer-quiz/ 17/17