Software Engineering MCQ (Multiple Choice
Questions)
Here are 1000 MCQs on Software Engineering
Software Engineering MCQ: Section 1
Software Engineering MCQ: Section 2
Software Engineering MCQ: Section 3
Software Engineering MCQ: Section 4
1. Software is defined as ___________
a) set of programs, documentation & configuration of data
b) set of programs
c) documentation and configuration of data
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: Software is a collection of programmes; it also includes documentation and data setup
to enable the programmes to function. Microsoft windows, excel, word, powerpoint, etc. are a few
examples of software.
2. What is Software Engineering?
a) Designing a software
b) Testing a software
c) Application of engineering principles to the design a software
d) None of the above
View Answer
Answer: c
Explanation: Software engineering is the application of engineering principles to the design,
development, and support of software and it helps to solve the challenges of low-quality software
projects.
3. Who is the father of Software Engineering?
a) Margaret Hamilton
b) Watts S. Humphrey
c) Alan Turing
d) Boris Beizer
View Answer
Answer: b
Explanation: Watts S. Humphrey created the Software Process Program at Carnegie Mellon
University’s Institute (SEI) in the 1980s, and served as its director from 1986 through the early 1990s.
This program was designed to help participants understand and manage the software developement
process.
4. What are the features of Software Code?
a) Simplicity
b) Accessibility
c) Modularity
d) All of the above
View Answer
Answer: c
Explanation: Software code should be written in a clear, succinct, and easy-to-understand way.
Simplicity should be preserved in the program code’s organization, implementation, and design.
These codes should be constructed in such a way that software components (such as files and
functions) are readily available. The software may be broken down into numerous parts to make it
easier to comprehend and troubleshoot.
5. ____________ is a software development activity that is not a part of software processes.
a) Validation
b) Specification
c) Development
d) Dependence
View Answer
Answer: d
Explanation: A software dependency is an external independent library that can range in size from a
single file to numerous files and directories arranged into packages to accomplish a specified
purpose and is an attribute and not an engineering activity for process.
advertisement
6. Define Agile scrum methodology.
a) project management that emphasizes incremental progress
b) project management that emphasizes decremental progress
c) project management that emphasizes neutral progress
d) project management that emphasizes no progress
View Answer
Answer: a
Explanation: Agile scrum methodology is a style of project management that emphasizes
incremental progress. Each iteration is divided into two to four-week sprints, with the goal of
completing the most important features first and delivering a possibly deliverable product at the end
of each sprint.
7. CASE stands for
a) Computer-Aided Software Engineering
b) Control Aided Science and Engineering
c) Cost Aided System Experiments
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: The CASE tool’s purpose is to make the work of software development and
maintenance easier and more reliable.
8. ________ is defined as the process of generating analysis and designing documents?
a) Re-engineering
b) Reverse engineering
c) Software re-engineering
d) Science and engineering
View Answer
Answer: b
Explanation: The method of reverse engineering is used to uncover difficult, unknown, and hidden
information about a software system.
9. The activity that distributes estimated effort across the planned project duration by allocating the
effort to specific software developing tasks is ____________
a) Project scheduling
b) Detailed schedule
c) Macroscopic schedule
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: Software project scheduling is the process of allocating anticipated effort to specific
software developing activities and distributing it across the project’s intended length. A macroscopic
schedule is created in the early phases of project planning.
10. What is a Functional Requirement?
a) specifies the tasks the program must complete
b) specifies the tasks the program should not complete
c) specifies the tasks the program must not work
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: A functional requirement is a specification that describes a system or one of its
components. It specifies the tasks the program must complete. A function is made up of three parts:
inputs, behavior, and outputs.
11. Why do bugs and failures occur in software?
a) Because of Developers
b) Because of companies
c) Because of both companies and Developers
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Software businesses are in charge of establishing policies and creating a working
environment for software development, therefore they are a component of the software
development process. Bugs from developers are nothing new.
12. Attributes of good software is ____________
a) Development
b) Maintainability & functionality
c) Functionality
d) Maintainability
View Answer
Answer: b
Explanation: Good software should provide the functionality and maintainability that are necessary.
Software development is a must, not an option. Along with this software also additional attributes
like usability, efficiency, reliability, accuracy, robustness, integrity, etc.
13. The Cleanroom philosophy was proposed by _________
a) Linger
b) Mills
c) Dyer
d) All of the Mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: Mills, Dyer, and Linger initially suggested the Cleanroom concept in the 1980s. The main
goal of the philosophy of cleanroom philosophy is to develop software with zero defects.
14. What does SDLC stands for?
a) System Design Life Cycle
b) Software Design Life Cycle
c) Software Development Life Cycle
d) System Development Life cycle
View Answer
Answer: c
Explanation: The Software Development Life Cycle (SDLC) is a method for designing, developing, and
testing high-quality software. The software developed to meet or exceed customer expectations
must have an SDLC designed to complete the software on time and on budget.
advertisement
15. Who proposed the spiral model?
a) Barry Boehm
b) Pressman
c) Royce
d) IBM
View Answer
Answer: a
Explanation: The spiral model by Boehm, is a software process model that combines prototyping’s
iterative characteristic with the linear sequential model’s regulated and systematic elements. It
implements the capability of quick production of new software versions.
16. ______________ is not among the eight principles followed by the Software Code of Ethics and
Professional Practice.
a) PRODUCT
b) ENVIRONMENT
c) PUBLIC
d) PROFESSION
View Answer
Answer: b
Explanation: The rest are software ethical provisions; the environment does not focus on individual
clauses or their importance in relation to the topic. The eight principles that should be followed by
the Software code is:
1. PUBLIC
2. CLIENT AND EMPLOYER
3. PRODUCT
4. JUDGMENT
5. MANAGEMENT
6. PROFESSION
7. COLLEAGUES
8. SELF
17. Which of the following are CASE tools?
a) Central Repository
b) Integrated Case Tools
c) Upper Case Tools
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: CASE tools can be divided into Central Repository, Integrated Case Tools, Upper Case
Tools, and Lower Case Tools based on their use at a particular SDLC stage.
18. __________________ suits the Manifesto for Agile Software Development.
a) Customer collaboration
b) Individuals and interactions
c) Working software
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: None.
19. Software patch is defined as ______________
a) Daily or routine Fix
b) Required or Critical Fix
c) Emergency Fix
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: When a vulnerability is discovered, a software patch is applied to the outdated version
as an emergency repair. To repair a vulnerability or flaw discovered after an application or software
has been released is referred to as software patching.
advertisement
20. __________ software development team has no permanent leader.
a) Controlled Centralized (CC)
b) Controlled decentralized (CD)
c) Democratic decentralized (DD)
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Team members Communicate among themselves horizontally. There is no permanent
leader in the team and a team of software engineers coordinates among themselves temporarily to
perform the task.
21. Regardless of application area, project size, or complexity, software development work may be
divided into three generic phases: the__________ phase, which focuses on what, the_________ phase,
which focuses on how, and the_________ phase, which focuses on change.
i. support
ii. development
iii. definition
a) iii, ii, i
b) iii, i, ii
c) i, ii, iii
d) ii, i, iii
View Answer
Answer: a
Explanation: Irrespective of the application area, project size, or complexity, software development
work may be divided into three generic phases: the definition phase, which focuses on what, the
development phase, which focuses on how, and the support phase, which focuses on change.
22. _________ is not a fundamental activity for software processes in software development.
a) Evolution
b) Design and implementation
c) Validation
d) Verification
View Answer
Answer: d
Explanation: Implementation and testing activities account for software verification. Software
Verification is a process that ensures that the software developed is accurate and meets the user’s
expectations.
23. What are agile manifesto principles?
a) Customer satisfaction
b) Face-to-face communication within a development team
c) Changes in requirements are welcome
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: Principles of the agile manifesto are:
i) Customer satisfaction is a priority.
ii) Changes in requirements are welcome, if they occur late in the development process.
iii) Deliver working software on a regular basis.
iv) Business people and developers must connect on a daily basis through the project.
v) Support people who are interested and passionate about developing.
vi) Face-to-face communication within a development team.
vii) Working software indicates progress.
viii) Sustainable development is aided by agile processes.
ix) A constant focus on technical excellence and smart design improve agility.
x) Simplicity, or the art of minimizing the amount of effort that isn’t done, is critical.
xi) Self-organizing teams
xii) The team reflects on how to become more effective at regular intervals, then selects its behavior
accordingly.
24. Faster delivery is possible with CBSE.
a) False
b) True
View Answer
Answer: b
Explanation: They build more dependable systems at a faster rate because they use previously
validated components. The software developed by CBSE uses reusable components.
25. Who proposed Function Points?
a) Albrecht
b) Jacobson
c) Boehm
d) Booch
View Answer
Answer: a
Explanation: Since Albrecht presented functional points in 1979, hundreds of books and articles have
been produced on the subject.
26. _________ is a software development life cycle model that is chosen if the development team has less
experience on similar projects.
a) Iterative Enhancement Model
b) RAD
c) Spiral
d) Waterfall
View Answer
Answer: c
Explanation: For many applications, relying on risk assessment/analysis gives more freedom than is
necessary, overcoming the requirements of less experienced developers.
27. Agile Software Development is based on which of the following type?
a) Iterative Development
b) Incremental Development
c) Both Incremental and Iterative Development
d) Linear Development
View Answer
Answer: c
Explanation: The software is built in increments, with the client stating the criteria to be included in
each increment, and the top goal is to please the customer by delivering valuable software early and
frequently. They’re iterative because they work on one iteration before moving on to the next.
28. _______________________ is a software developing team has a defined leader who coordinates specific
tasks and secondary leaders that have responsibility for sub tasks.
a) Democratic decentralized (DD)
b) Controlled centralized (CC)
c) Controlled decentralized (CD)
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Problem-solving is still a group activity, but the team leader divides the execution of
solutions into subgroups and it is known as a Controlled decentralized team. In Democratic
decentralized, there is no permanent leader in the team and a team of software developers
coordinates among themselves temporarily to perform the task.
29. 4GT Model is a set of __________________
a) Programs
b) CASE Tools
c) Software tools
d) None of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: 4GT is a collection of software tools that allow a software developer to describe high-
level features and have source code created automatically based on those requirements.
30. Engineers developing software should not
a) be dependent on their colleagues
b) maintain integrity and independence in their professional judgment
c) not knowingly accept work that is outside your competence
d) not use your technical skills to misuse other people’s computers
View Answer
Answer: a
Explanation:None.
31. __________ is not suitable for accommodating any change?
a) RAD Model
b) Waterfall Model
c) Build & Fix Model
d) Prototyping Model
View Answer
Answer: b
Explanation: Real-world projects seldom follow the Waterfall Model’s proposed sequential sequence.
A Sequential model is an example of a waterfall model. The software development activity is split
into several phases in this paradigm, with each phase consisting of a sequence of activities and
having different goals.
32. The model which has a major disadvantage in terms of the coding phase of a software life cycle
model is ________
a) Rad Model
b) Spiral Model
c) 4GT Model
d) Waterfall Model
View Answer
Answer: c
Explanation: Since the coding phase is eliminated in 4GT Model, more expertise is required for
analysis, design and testing activities.
33. Adaptive Software Development(ASD) has which of the following three framework activities?
a) speculation, collaboration, learning
b) analysis, design, coding
c) requirements gathering, adaptive cycle planning, iterative development
d) all of the mentioned
View Answer
Answer: a
Explanation: None.
34. Which of the following is not a project factor that should be considered when planning the
structure of software developing teams?
a) The rigidity of the delivery date
b) The degree of sociability required for the project
c) High frustration caused by personal, business, or technological factors that causes friction among
team members
d) The difficulty of the problem to be solved
View Answer
Answer: b
Explanation: Development is irrelevant to the social quotient.
35. What is the full form of the “COCOMO” model?
a) Cost Constructive Estimation Model
b) Constructive Cost Estimation Model
c) Constructive Case Estimation Model
d) Constructive Cost Estimating Model
View Answer
Answer: b
Explanation: The Cocomo (Constructive Cost Model) regression model is based on the number of
lines of code. It is a procedural cost estimate model that is frequently used as a method of accurately
estimating size, effort, cost, duration, and quality for a project completion.
36. Which one of the following is not a software process quality?
a) Visibility
b) Timeliness
c) Productivity
d) Portability
View Answer
Answer: d
Explanation: Portability is a software product quality which means software can run on different
hardware platforms or environments.
37. Cleanroom software development process complies with the operational analysis principles by
using a method called known as
a) referential transparency
b) degenerative error correction
c) box structure specification
d) none of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Box structures are descriptions of functions that exhibit properties essential for
effective system specification and design.
38. What is system software?
a) computer program
b) Testing
c) AI
d) IOT
View Answer
Answer: a
Explanation: System software is a sort of computer program that manages the hardware and
applications on a computer. They are of three types: This is the operating system. This is a language
processor. Software that is useful.
39. Quality Management is known as _______
a) SQI
b) SQA
c) SQM
d) SQA and SQM
View Answer
Answer: b
Explanation: Software quality assurance (SQA) is another name for quality management, which is an
umbrella activity that is used throughout the software development process.
40. _____________ is the definition of objects in the database that leads directly to a standard approach
for the creation of software documentation.
a) Data/data integration
b) Information sharing
c) Document standardization
d) Data integrity
View Answer
Answer: c
Explanation: In a software project, documentation standards are critical since papers are the only
concrete means to describe the program and the development process. Standardized papers should
be easy to read and comprehend since they have a uniform look, structure, and quality.
41. ______________ is an indirect measure of software development process.
a) Cost
b) Effort Applied
c) Efficiency
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Efficiency is an indirect measure. Indirect measures also include products like
maintainability, quality, functionality, complexity, reliability, and many more.
42. According to an IBM research, “31% of projects are abandoned before they are completed, 53%
exceed their cost projections by an average of 189 percent, and 94 projects are restarted for every 100
projects.” What is the significance of these figures?
a) Lack of software ethics and understanding
b) Management issues in the company
c) Lack of adequate training
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: Lack of software ethics and knowledge, as well as corporate management difficulties,
are all aspects of Software Development, therefore this is a possibility. Both are due to a lack of
sufficient training.
43. Which of the following document contains the user system requirements?
a) SRD
b) DDD
c) SDD
d) SRS
View Answer
Answer: d
Explanation: A software requirements specification (SRS) is a detailed explanation of how a system
should behave before it is built. It may also include a collection of use cases that explain how users
will interact with the programme.
44. _____________ specification is also known as SRS document.
a) white-box
b) grey-box
c) black-box
d) none of the mentioned
View Answer
Answer: c
Explanation: The system is regarded as a black box, with no knowledge of its underlying workings,
and just its observable exterior (input/output) behavior described.
45. Which of the following is not a part of Software evolution?
a) Re-engineering activities
b) Maintenance activities
c) Development activities
d) Negotiating with client
View Answer
Answer: d
Explanation: The study and management of the process of making changes to software through time
is referred to as software evolution. As a result, the remaining three alternatives are available.
46. ___________ is a Strategy to achieve Software diversity.
a) Explicit specification of different algorithms
b) Different programming languages
c) Different design methods and tools
d) All of the mentioned
View Answer
Answer: d
Explanation: Diversity refers to the ability to deliver the same functionality in a variety of ways so that
essential components of a dependable system do not fail in the same way. Because we all have
varied life experiences, backgrounds, and expertise, adding variety to the problem-solving process is
essential because it allows us to come up with new ideas and methods.
47. In which step of SDLC actual programming of software code is done?
a) Development and Documentation
b) Maintenance and Evaluation
c) Design
d) Analysis
View Answer
Answer: a
Explanation: The documentation explains the functions of the final product. The developer must
discover adequate knowledge in the technical documentation to begin coding.
48. Software Debugging is known as _________________
a) identifying the task to be computerized
b) creating program code
c) creating the algorithm
d) finding and correcting errors in the program code
View Answer
Answer: d
Explanation: Software Debugging is the systematic process of identifying and decreasing the number
of bugs or faults in a computer program or a piece of electrical gear so that it behaves as intended.
49. The word which describes the importance of software design is?
a) Complexity
b) Quality
c) Efficiency
d) Accuracy
View Answer
Answer: b
Explanation: The degree to which software complies with or adheres to a particular design based on
functional requirements or specifications is referred to as functional quality.
50. The incorrect activity among the following for the configuration management of a software system
is ________
a) Version management
b) System management
c) Change management
d) Internship management
View Answer
Answer: d
Explanation: The policies and methods for configuration management describe how to track and
process proposed system changes, as well as how to select which system components to modify,
how to manage various versions of the system and its components, and how to disseminate changes
to customers.
Chapterwise Multiple Choice Questions
Our 1000+ MCQs focus on all topics of the Software Engineering subject,
covering 100+ topics. This will help you to prepare for exams, contests, online
tests, quizzes, viva-voce, interviews, and certifications. You can practice these
MCQs chapter by chapter starting from the 1st chapter or you can jump to any
chapter of your choice. You can also download the PDF of Software
Engineering MCQs by applying below.
Software Engineering MCQ: Section 1
Software Engineering Basics
Software Processes, Models and Agile Software Development
Requirement Engineering
Software Modelling
Software Engineering MCQ: Section 2
Software Evolution
Dependability and Security
Software Design
Software Metrics
Software Engineering MCQ: Section 3
Software Management
Software Maintenance
Architectural Design
Design and Implementation
Software Engineering MCQ: Section 4
Advanced Software Engineering
Software Engineering types
Software Reliability and Fault Tolerance
Software Testing and Quality Management
1. MCQs on Introduction to Software Engineering
The sections contains multiple choice questions and answers on ethics and life cycle models.
Software Engineering MCQ: Software Software Engineering MCQ: Software Life
Engineering Ethics – 1 Cycle Models
Software Engineering MCQ: Software
Engineering Ethics – 2
2. Multiple Choice Questions on Software Processes, Models and Agile
Software Development
The section contains questions and answers on software processes, software life cycle models,
extreme programming and agile development.
Software Engineering MCQ: Evolutionary Software Engineering MCQ: Software Process
Software Process Models and Product – 2
Software Engineering MCQ: Selection of a Life Software Engineering MCQ: Agile Software
Cycle Model Development
Software Engineering MCQ: Fourth Software Engineering MCQ: Extreme
Generation Techniques Programming
Software Engineering MCQ: Software Process
and Product – 1
3. Software Engineering MCQs on Requirement Engineering
The section contains MCQs on various aspects of requirement engineering like requirement elicitation,
analysis, documentation and management.
Software Engineering MCQ: Requirement Software Engineering MCQ: Requirement
Engineering Elicitation Techniques – 2
Software Engineering MCQ: Functional and Software Engineering MCQ: Requirement
Non-Functional Requirements Analysis
Software Engineering MCQ: Requirement Software Engineering MCQ: Requirement
Elicitation Documentation
Software Engineering MCQ: Requirement Software Engineering MCQ: Requirement
Elicitation Techniques – 1 Management
4. Multiple Choice Questions on Software Modelling
The section contains multiple choice questions and answers on aspects of system modelling.
Software Engineering MCQ: System Modelling Software Engineering MCQ: System Modelling
–1 –2
5. MCQs on Software Evolution
The section contains questions and answers on sociotechnical systems and evolution of software.
Software Engineering MCQ: Software Software Engineering MCQ: Sociotechnical
Evolution Systems
6. Software Engineering Multiple Choice Questions on Dependability and
Security
The section contains MCQs on specification of dependability and security, assurance of dependability
and security and engineering of dependability and security.
Software Engineering MCQ: Dependability Software Engineering MCQ: Security
and Security Engineering
Software Engineering MCQ: Dependability Software Engineering MCQ: Dependability
and Security Specification and Security Assurance
Software Engineering MCQ: Dependability
Engineering
7. MCQs on Software Design
The section contains multiple choice questions and answers on different aspects of software design
like modularity, functions and object oriented designs.
Software Engineering MCQ: Software Design Software Engineering MCQ: Function
Oriented Design using Structured Analysis
Software Engineering MCQ: Modularity in
Structured Design
Software Design
Software Engineering MCQ: Object Oriented
Software Engineering MCQ: Function
Software Design – 1
Oriented Software Design
Software Engineering MCQ: Object Oriented
Software Design – 2
8. Multiple Choice Questions on Software Metrics
The section contains questions and answers on quality metrics, project metrics, analysis of metrics and
metric engineering.
Software Engineering MCQ: Types of Software Software Engineering MCQ: Metrics Analysis
Metrics
Software Engineering MCQ: Metrics for
Software Engineering MCQ: Web Engineering Quality Control
Project Metrics
9. MCQs on Software Management
The section contains MCQs on different aspects of software management like project planning and
management, estimation models, management of risks, various decomposition techniques,
configuration management of software, software projects and their scheduling and tracking.
Software Engineering MCQ: Project Software Engineering MCQ: Decomposition
Management Techniques in Software Project Planning
Software Engineering MCQ: Project Planning Software Engineering MCQ: Managing
Software Projects – 1
Software Engineering MCQ: Size and Cost
Estimation of Software Software Engineering MCQ: Managing
Software Projects – 2
Software Engineering MCQ: Emperical
Estimation Models Software Engineering MCQ: Project
Scheduling and Tracking
Software Engineering MCQ: Software Risks
and Identification Software Engineering MCQ: Software
Configuration Management – 1
Software Engineering MCQ: Risk Management
Software Engineering MCQ: Software
Configuration Management – 2
10. Multiple Choice Questions on Software Maintenance
The section contains multiple choice questions and answers on maintenance of software,
improvement of software processes, quality assurance of software and software certification.
Software Engineering MCQ: Software Software Engineering MCQ: Process
Maintenance – 1 Improvement
Software Engineering MCQ: Software Software Engineering MCQ: Software Quality
Maintenance – 2 Assurance
Software Engineering MCQ: Software Software Engineering MCQ: ISO 9001 and
Certification CMM
11. Software Engineering MCQs on Architectural Design
The section contains questions and answers on patterns and designs of various software architectures
and their applications.
Software Engineering MCQ: Architectural Software Engineering MCQ: Application
Design Architectures
Software Engineering MCQ: Architectural
Patterns
12. Software Engineering Multiple Choice Questions on Design and
Implementation
The section contains MCQs on UML and their applications, object oriented design, user interface and
component level designs and designs of various other test cases.
Software Engineering MCQ: Unified Modelling Software Engineering MCQ: Analysis
Language Modelling
Software Engineering MCQ: Building Blocks of Software Engineering MCQ: Component Level
UML Design
Software Engineering MCQ: Diagrams in UML Software Engineering MCQ: User Interface
–1 Design
Software Engineering MCQ: Diagrams in UML Software Engineering MCQ: Test Case Design
–2
Software Engineering MCQ: Software Design
Software Engineering MCQ: Object Oriented Pattern
Design using UML
13. MCQs on Advanced Software Engineering
The section contains multiple choice questions and answers on different types like cleanroom,
component based, aspect oriented, client server, embedded software, distributed and service oriented
software architectures.
Software Engineering MCQ: Software Reuse Software Engineering MCQ: Distributed
Software Engineering
Software Engineering MCQ: Application
Frameworks in Software Reuse Software Engineering MCQ: Service Oriented
Architecture
Software Engineering MCQ: Formal Methods
of Software Engineering Software Engineering MCQ: Embedded
Software
Software Engineering MCQ: Cleanroom
Software Engineering Software Engineering MCQ: Aspect Oriented
Software Engineering
Software Engineering MCQ: Component
Based Software Engineering Software Engineering MCQ: Client Server
Software Engineering
14. Multiple Choice Questions on Software Engineering Types
The section contains questions and answers on web and reverse software engineering, software re-
engineering and CASE.
Software Engineering MCQ: Web Engineering Software Engineering MCQ: Computer Aided
Software Engineering
Software Engineering MCQ: Software Re-
engineering Software Engineering MCQ: Using CASE Tools
Software Engineering MCQ: Reverse
Engineering
15. MCQs on Software Reliability and Fault Tolerance
The section contains MCQs on reliability models and fault tolerance.
Software Engineering MCQ: Software Software Engineering MCQ: Software
Reliability Reliability Models
Software Engineering MCQ: Fault Tolerance
16. Multiple Choice Questions on Software Testing and Quality
Management
The section contains multiple choice questions and answers on testing and debugging techniques, OO
testing, software control and management and quality management.
Software Engineering MCQ: Software Testing Software Engineering MCQ: Testing Tools
Techniques – 1
Software Engineering MCQ: Software
Software Engineering MCQ: Software Testing Monitoring
Techniques – 2
Software Engineering MCQ: Software Control
Software Engineering MCQ: Software Testing
Software Engineering MCQ: Quality
Strategies
Management
Software Engineering MCQ: Object Oriented
Testing
Software Engineering MCQ: Debugging
Techniques and Approaches
If you would like to learn "Software Engineering" thoroughly, you should attempt to work on the
complete set of 1000+ MCQs - multiple choice questions and answers mentioned above. It will
immensely help anyone trying to crack an exam or an interview.
Note: We are working on pdf download for Software Engineering MCQs and will publish the download
link here. Fill this Software Engineering mcq pdf download request form for download notification.
Wish you the best in your endeavor to learn and master Software Engineering!
advertisement
Additional Resources:
Software Architecture and Design MCQ PDF Download
Protein Engineering MCQ PDF Download
Tissue Engineering MCQ PDF Download
Manufacturing Engineering MCQ PDF Download
Civil Engineering Drawing MCQ PDF Download
Popular Pages:
Bioprocess Engineering MCQ Questions
Geotechnical Engineering II MCQ Questions
Engineering Drawing MCQ Questions
VHDL MCQ Questions
Genetic Engineering MCQ Questions
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is
Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on
development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures &
Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.
Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram
SanfoundryClasses.
About | Certifications | Internships | Jobs | Privacy Policy | Terms | Copyright | Contact
© 2011-2023 Sanfoundry. All Rights Reserved.