JOINT TELEGRAM ----- ROYAL ENGINEER
SOFTWARE ENGINEERING
1. Software is considered to be collection of ____________.
A. programming code
B. associated libraries
C. documentations
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: Software is considered to be collection of executable programming code,
associated libraries and documentations.
2. The process of developing a software product using software
engineering principles and methods is referred to as____________.
A. Software Engineering
B. software Evolution
C. System Models
D. Software Models
View Answer
Ans : B
Explanation: The process of developing a software product using software engineering
principles and methods is referred to as software evolution.
3. Lehman has given laws for software evolution and he divided the
software into ________ different categories.
A. 6
B. 2
C. 3
D. 5
View Answer
Ans : C
Explanation: Lehman has given laws for software evolution. He divided the software into
three different categories: S-type, P-type and E-type.
4. Which of the following is not consider laws for E-Type software
evolution?
A. Continuing quality
B. Continuing change
C. Increasing complexity
D. Self-regulation
View Answer
Ans : A
Explanation: Continuing quality is not consider laws for E-Type software evolution instead of
that Reducing quality is the law.
5. Which of the following laws for E-Type says "E-type software system
must continue to adapt to the real world changes, else it becomes
progressively less useful".
A. Continuing growth
B. Continuing change
C. Conservation of familiarity
D. Self-regulation
View Answer
Ans : B
Explanation: Continuing change : An E-type software system must continue to adapt to the
real world changes, else it becomes progressively less useful.
6. Which of the following is the Characteristics of good software?
A. Transitional
B. Operational
C. Maintenance
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: A software product can be judged by what it offers and how well it can be
used. This software must satisfy on the following grounds: Operational, Transitional,
Maintenance.
7. Where there is a need of Software Engineering?
A. For Large Software
B. To reduce Cost
C. Software Quality Management
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: The need of software engineering arises because of higher rate of change in
user requirements and environment on which the software is working.
8. The reason for software bugs and failures is due to____________.
A. Software Developers
B. Software companies
C. Both A and B
D. None of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: Software companies are responsible for making policies and providing working
atmosphere for the software development, so in turn these companies become a part of
software development process.Bugs from developers side is no new thing. Thus option c
answers the question.
9. Efficiency in a software product does not include ________
A. licensing
B. processing time
C. responsiveness
D. memory utilization
View Answer
Ans : A
Explanation: Licensing of a software product comes under corporate part of the software
company.
10. What are attributes of good software ?
A. Software functionality
B. Software development
C. Software maintainability
D. Both A and C
View Answer
Ans : D
1. RAD stands for
A. Rapid Application Development
B. Required Application Development
C. Rapid Application Developers
D. Rapid Application Disposition
View Answer
Ans : A
Explanation: RAD stands for Rapid Application Development.
2. Which of the following are valid step in SDLC framework?
A. Requirement Gathering
B. System Analysis
C. Software Design
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: All of the above are valid step in SDLC framework
3. Which of the following is the first step in SDLC framwork?
A. Feasibility Study
B. Requirement Gathering
C. Communication
D. System Analysis
View Answer
Ans : C
Explanation: Communication : This is the first step where the user initiates the request for a
desired software product.
4. Which of the following is not correct model in Software Development
Paradigm?
A. Waterfall Model
B. P model
C. Spiral Model
D. V model
View Answer
Ans : B
Explanation: There is no model name P-Model in Software Development Paradigm.
5. Build & Fix Model is suitable for programming exercises of ___________
LOC (Line of Code).
A. 100-200
B. 300-400
C. 600-700
D. Above 800+
View Answer
Ans : A
Explanation: Build & Fix Model is suitable for small projects & programming exercises of
100 or 200 lines.
6. Waterfall model is not suitable for:
A. Small projects
B. Complex projects
C. Accommodating changes
D. Maintenance Projects
View Answer
Ans : C
Explanation: Waterfall model is not suitable for Accommodating changes.
7. In the maintenance phase the product must be tested against previous
test cases. This is known as __________ testing.
A. Unit
B. Regression
C. Acceptance
D. Integration
View Answer
Ans : B
Explanation: In the maintenance phase the product must be tested against previous test
cases. This is known as Regression testing.
8. Which type of integration testing uses stubs?
A. Top down testing
B. Bottom up testing
C. Both in top down and bottom up testing
D. System testing
View Answer
Ans : A
Explanation: Top down testing is a type of integration testing uses stubs.
9. Which one of the following is a functional requirement?
A. Maintainability
B. Portability
C. Business needs
D. Reliability
View Answer
Ans : C
Explanation: Business needs is a functional requirement.
10. What is the major drawback of using RAD Model?
A. Highly specialized & skilled developers/designers are required
B. Increases reusability of components
C. Encourages customer/client feedback
D. Increases reusability of components, Highly specialized & skilled
developers/designers are required
View Answer
Ans : D
1. The process to gather the software requirements from client, analyze
and document them is known as ___________________.
A. Feasibility Study
B. Requirement Gathering
C. Requirement Engineering
D. System Requirements Specification
View Answer
Ans : C
Explanation: The process to gather the software requirements from client, analyze and
document them is known as requirement engineering.
2. The goal of requirement engineering is to develop and maintain
sophisticated and descriptive _________________ document.
A. Feasibility Study
B. Requirement Gathering
C. Software Requirement Validation
D. System Requirements Specification
View Answer
Ans : D
Explanation: The goal of requirement engineering is to develop and maintain sophisticated
and descriptive "System Requirements Specification" document.
3. It is the process in which developers discuss with the client and end
users and know their expectations from the software.
A. Requirements gathering
B. Organizing Requirements
C. Negotiation & discussion
D. Documentation
View Answer
Ans : A
Explanation: Requirements gathering : The developers discuss with the client and end
users and know their expectations from the software.
4. Which of the following is correct software metrics?
A. Complexity Metrics
B. Quality Metrics
C. Process Metrics
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: All of the above is correct software metrics.
5. Size Metrics denoted by?
A. LOC
B. KLOC
C. GLOC
D. ZLOC
View Answer
Ans : B
Explanation: LOC (Lines of Code), mostly calculated in thousands of delivered source code
lines, denoted as KLOC.
6. What are the types of requirement in Quality Function
Deployment(QFD) ?
A. Known, Unknown, Undreamed
B. User, Developer
C. Functional, Non-Functional
D. Normal, Expected, Exciting
View Answer
Ans : D
Explanation: According to QFD, Normal, Expected and Exciting requirements maximizes
customer satisfaction from the Software Engineering Process.
7. Why is Requirements Elicitation a difficult task ?
A. Problem of scope
B. Problem of understanding
C. Problem of volatility
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: Users specify unnecessary technical detail that may confuse, rather than
clarify overall system objectives.Also, the customers/users are not completely sure of what
is needed, have a poor understanding of the capabilities and limitations of their computing
environment and they do not understand that the requirements change over time.
8. What is the major drawback of CORE ?
A. Requirements are comprehensive
B. NFRs are not given enough importance
C. Role of analyst is passive
D. All of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: In CORE the requirement specification are put together by all users, customers
and analysts, so a passive analyst will not get the requirements properly.
9. How many steps are involved in Feature Oriented Domain Analysis
(FODA) ?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
View Answer
Ans : B
Explanation: Context Analysis, Domain Modeling and Architecture Modeling are the three
steps involved in Feature Oriented Domain Analysis (FODA).
10. How many phases are there in Brainstorming ?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
View Answer
Ans : B
1. Software design yields ______ levels of results.
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
View Answer
Ans : B
Explanation: Software design yields three levels of results: Architectural Design, High-level
design, Detailed Design.
2. Which of the following is not an Advantage of modularization?
A. Smaller components are easier to maintain
B. Concurrent execution can be made possible
C. Program cannot be divided based on functional aspects
D. Desired level of abstraction can be brought in the program
View Answer
Ans : C
Explanation: Program cannot be divided based on functional aspects is not an Advantage of
modularization.
3. How many type of cohesion are there in software design?
A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
View Answer
Ans : C
Explanation: There are seven types of cohesion: Co-incidental cohesion, Logical cohesion,
Temporal Cohesion, Procedural cohesion, Communicational cohesion, Sequential
cohesion, Functional cohesion.
4. Which of the following defines the degree of intra-dependability
within elements of a module?
A. Cohesion
B. Coupling
C. Design Verification
D. None of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Cohesion is a measure that defines the degree of intra-dependability within
elements of a module.
5. When multiple modules share common data structure and work on
different part of it, it is called ___________.
A. Common coupling
B. Share coupling
C. Data coupling
D. Stamp coupling
View Answer
Ans : D
Explanation: When multiple modules share common data structure and work on different
part of it, it is called stamp coupling.
6. Which tool is use for structured designing ?
A. Program Chart
B. Structure chart
C. Module Chart
D. All of the above
View Answer
Ans : B
Explanation: A Structure Chart (SC) in software engineering and organizational theory, is a
chart which shows the breakdown of a system to its lowest manageable levels.
7. In Design phase, which is the primary area of concern?
A. Architecture
B. Data
C. Interface
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: Part of the design phase is to create structural and behavioral models of the
system which is covered by architecture, data and the interface of the product.
8. Which of the following is the best type of module cohesion?
A. Functional Cohesion
B. Temporal Cohesion
C. Functional Cohesion
D. Sequential Cohesion
View Answer
Ans : A
Explanation: Functional Cohesion is a type of cohesion in which the tasks performed by a
software module all contribute to the performance of a single function.
9. Which of the following is the worst type of module coupling?
A. Control Coupling
B. Stamp Coupling
C. External Coupling
D. Content Coupling
View Answer
Ans : D
Explanation: Content coupling occurs when module A changes data of module B or when
control is passed from one module to the middle of another.
10. Choose the option that does not define Function Oriented Software
Design.
A. It consists of module definitions
B. Modules represent data abstraction
C. Modules support functional abstraction
D. None of the above
View Answer
Ans : B
1. What is DFD stands for?
A. Data Flowchart Diagram
B. Data Flow Diagram
C. Depict Flow Diagram
D. Data Flow Depicts
View Answer
Ans : C
Explanation: Data flow diagram is graphical representation of flow of data in an information
system.
2. Which type of DFD concentrates on the system process, and flow of
data in the system?
A. Physical DFD
B. Logical DFD
C. Flowchart DFD
D. System DFD
View Answer
Ans : B
Explanation: Logical DFD : This type of DFD concentrates on the system process, and flow
of data in the system.For example in a Banking software system, how data is moved
between different entities.
3. How many levels of DFD is?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
View Answer
Ans : B
Explanation: There are generally 3 level of DFD: level 0, level 1, level 2.
4. Which of the following is not a component in DFD?
A. Entities
B. Attributes
C. Process
D. Data Flow
View Answer
Ans : B
Explanation: Attributes is not a component in DFD.
5. HIPO model was developed by?
A. Microsoft
B. AT&T Labs
C. IBM
D. Oracle
View Answer
Ans : C
Explanation: HIPO model was developed by IBM in year 1970.
6. What is level 2 in DFD means?
A. Highest abstraction level DFD is known as Level 2.
B. Level 2 DFD depicts basic modules in the system and flow of data among
various modules.
C. Level 2 DFD shows how data flows inside the modules mentioned in Level
1.
D. All of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: Level 2 : At this level, DFD shows how data flows inside the modules
mentioned in Level 1.
7. HIPO stand for?
A. High Input Process Output
B. High Input Provide Output
C. Hierarchical Input Provide Output
D. Hierarchical Input Process Output
View Answer
Ans : D
Explanation: HIPO (Hierarchical Input Process Output) diagram is a combination of two
organized method to analyze the system and provide the means of documentation.
8. The context diagram is also known as _____________.
A. Level-0 DFD
B. Level-1 DFD
C. Level-2 DFD
D. All of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Context diagram captures the various entities external to the system
interacting with it and data flow occurring between the system and the external entities.
9. A directed arc or line in DFD represents
A. Data Store
B. Data Process
C. Data Flow
D. All of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: It resembles data flow in the direction of the arrow
10. Which of the following is a function of CASE Tool?
A. Supporting Structured analysis and design (SA/SD)
B. Maintaining the data dictionary
C. Checking whether DFDs are balanced or not
D. None of the above
View Answer
Ans : A
1. Which of the following is not true about Software Validation?
A. Validation ensures the product under development is as per the user
requirements.
B. Validation do not emphasizes on user requirements.
C. Validation emphasizes on user requirements.
D. Validation is carried out at the end of the SDLC.
View Answer
Ans : B
Explanation: Validation do not emphasizes on user requirements is not true about Software
Validation.
2. Which of the following is true about Software Verification?
A. Verification ensures the product being developed is according to design
specifications.
B. Verifications concentrates on the design and system specifications.
C. Both A and B
D. None of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: Both option A And B are correct.
3. How many types of software testing exist?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
View Answer
Ans : B
Explanation: Testing can either be done manually or using an automated testing tool.
4. Which of the following is also known as "Behavioral" testing?
A. Black-box testing
B. White-box testing
C. Both A and B
D. None of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Black-box testing is carried out to test functionality of the program. It is also
called "Behavioral" testing.
5. SRS stands for?
A. System requirements specification
B. System respond software
C. Software respond system
D. Software requirements specification
View Answer
Ans : D
Explanation: Software requirements specification(SRS) document : Functional
Requirements document
6. In which type of testing : software is compiled as product and then it is
tested as a whole?
A. Integration Testing
B. Acceptance Testing
C. Regression Testing
D. None of the above
View Answer
Ans : B
Explanation: System Testing : The software is compiled as product and then it is tested as a
whole.
7. Which of the following white-box testing technique is to set up test
cases which covers all statements and branch conditions?
A. Data-flow testing
B. Boundary testing
C. Control-flow testing
D. Pair-wise testing
View Answer
Ans : C
Explanation: Control-flow testing : The purpose of the control-flow testing to set up test
cases which covers all statements and branch conditions. The branch conditions are tested
for both being true and false, so that all statements can be covered.
8. Exhaustive testing is?
A. always possible
B. practically possible
C. impractical but possible
D. impractical and impossible
View Answer
Ans : C
Explanation: Exhaustive testing is the testing where we execute single test case for multiple
test data.It means if we are using single test case for different product or module under
manual testing.
9. Which of the following is not used in measuring the size of the
software?
A. Size of module
B. Function Points
C. KLOC
D. None of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: KLOC and function points both can be used as size measurement for
measuring the size of the software.
10. Test cases should uncover errors like
A. Nonexistent loop termination
B. Comparison of different data types
C. Incorrect logical operators or precedence
D. All of the above
View Answer
Ans : D
1. Which of the following is true about Corrective Maintenance?
A. It includes modifications and updations done in order to correct or fix
problems, which are either discovered by user or concluded by user error
reports.
B. It includes modifications and updations applied to keep the software product
up-to date and tuned to the ever changing world of technology and business
environment.
C. It includes modifications and updates done in order to keep the software
usable over long period of time.
D. It includes modifications and updations to prevent future problems of the
software.
View Answer
Ans : A
Explanation: Corrective Maintenance : This includes modifications and updations done in
order to correct or fix problems, which are either discovered by user or concluded by user
error reports.
2. Which of the following is not a type of maintenance?
A. Adaptive Maintenance
B. Preventive Maintenance
C. Perfective Maintenance
D. Performative Maintenance
View Answer
Ans : D
Explanation: Performative Maintenance is not a type of maintenance.
3. The cost of maintenance is as high as _______ of the cost of entire
software process cycle.
A. 0.61
B. 0.63
C. 0.67
D. 0.71
View Answer
Ans : C
Explanation: A study on estimating software maintenance found that the cost of
maintenance is as high as 67% of the cost of entire software process cycle.
4. Which process is used to achieve system specification by thoroughly
analyzing, understanding the existing system?
A. Program Restructuring
B. Reverse Engineering
C. Forward Engineering
D. None of the above
View Answer
Ans : B
Explanation: Reverse Engineering : It is a process to achieve system specification by
thoroughly analyzing, understanding the existing system.
5. In how many categories software Maintenance is classified?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
View Answer
Ans : C
Explanation: Adaptive, corrective, perfective and preventive are the four types of software
maintenance.
6. What type of software testing is generally used in Software
Maintenance?
A. Regression Testing
B. System Testing
C. Black-box testing
D. White-box testing
View Answer
Ans : A
Explanation: Regression Testing is software testing is generally used in Software
Maintenance.
7. Which regression test selection technique exposes faults caused by
modifications?
A. Precision
B. Efficiency
C. Inclusiveness
D. Generality
View Answer
Ans : C
Explanation: Inclusiveness measures the extent to which a technique chooses test cases
that will cause the modified program to produce different output than the original program,
and thereby expose faults caused by modifications.
8. ACT stands for?
A. Annual component traffic
B. Apply component traffic
C. Annual change track
D. Annual change traffic
View Answer
Ans : D
Explanation: ACT : Annual change traffic.
9. The process of obtaining desired software from the specifications in
hand.
A. Re-engineering
B. Forward Engineering
C. Reconstructing
D. Re-engineering
View Answer
Ans : B
Explanation: Forward engineering is a process of obtaining desired software from the
specifications in hand which were brought down by means of reverse engineering. It
assumes that there was some software engineering already done in the past.
10. What are legacy systems?
A. new systems
B. old systems
C. under-developed systems
D. None of the above
View Answer
Ans : B
1. CASE stands for?
A. Computer Aid Software Engineering
B. Computer Application Software Engineering
C. Computer Aided Software Engineering
D. Computer Analysis Software Engineering
View Answer
Ans : C
Explanation: CASE stands for Computer Aided Software Engineering. It means,
development and maintenance of software projects with help of various automated software
tools.
2. Upper CASE tools are used in ___________ stages of SDLC?
A. planning
B. analysis
C. design
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: Upper Case Tools : Upper CASE tools are used in planning, analysis and
design stages of SDLC.
3. Which of the following tool is helpful in all the stages of SDLC?
A. Central Repository
B. Lower Case Tools
C. Integrated Case Tools
D. Upper Case Tools
View Answer
Ans : C
Explanation: Integrated Case Tools : Integrated CASE tools are helpful in all the stages of
SDLC, from Requirement gathering to Testing and documentation.
4. Which of the following is not a type of CASE tool?
A. Diagram tools
B. Process Modeling Tools
C. Documentation Tools
D. Testing tool
View Answer
Ans : D
Explanation: Testing tool is not a type of CASE tool.
5. In which of the following methodologies CASE tool mainly used?
A. RAD
B. OO Approach
C. JAD
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: CASE tools are used in various stages of the Software Development Life
Cycle.
6. Which tool is used to assist in designing web pages?
A. Web Development Tools
B. Prototyping Tools
C. Programming Tools
D. All of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Web Development Tools : These tools assist in designing web pages with all
allied elements like forms, text, script, graphic and so on.
7. Which of the following is not a drawback of CASE tool?
A. Perform testing easily
B. Technical limitation
C. Very difficult for technology transfer
D. Difficult to select a case tool.
View Answer
Ans : A
Explanation: Perform testing easily is not a drawback of CASE tool.
8. Where CASE tool is used?
A. Project management
B. Schema generation
C. Data modeling
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: Various Uses Of Case tools: Project management, Creation of data dictionary,
Design user interface, Code generation, Schema generation, Software testing, Project
scheduling, Cost and benefit analysis, Data modeling, Analysis and design for
documentation.
9. What kind of support is provided by the Code Generation CASE tool?
A. Cross referencing queries and requirements tracing
B. Transformation of design records into application software
C. Compiling, interpreting or applying interactive debugging code
D. All of the above
View Answer
Ans : B
Explanation: Code Generation tool aids in transformation of design records into prototypes
or application software compatible with a given software development language.
10. What stores all changes and info related to the project from
development through maintenance in CASE tools?
A. Database
B. Repository
C. Register
D. Files
View Answer
Ans : B
Explanation: The main component of real CASE tools is the repository which stores all
changes.
1. Which of the following model in system modelling depicts the dynamic
behaviour of the system?
A. Behavioral Model
B. Context Model
C. Structural Model
D. Object Model
View Answer
Ans : A
Explanation: Behavioral models are used to describe the dynamic behavior of an executing
system. This can be modeled from the perspective of the data processed by the system or
by the events that stimulate responses from a system.
2. Which of the following model in system modelling depicts the static
nature of the system ?
A. Structural Model
B. External Model
C. Behavioral Model
D. Data Model
View Answer
Ans : A
Explanation: Structural models show the organization and architecture of a system. These
are used to define the static structure of classes in a system and their associations.
3. Which of the following perspective in system modelling shows the
system or data architecture?
A. Data perspective
B. External perspective
C. Behavioral perspective
D. Structural perspective
View Answer
Ans : D
Explanation: Structural perspective is used to define the static structure of classes in a
system and their associations.
4. The UML supports event-based modeling using ____________ diagrams.
A. Deployment
B. Collaboration
C. State chart
D. All of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: State diagrams show system states and events that cause transitions from one
state to another.
5. Which of the following is true?
A. Activity diagrams are used to model the processing of data.
B. Model-driven engineering is just a theoretical concept.
C. Model-driven engineering cannot be converted into a working/executable
code.
D. All of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Activity diagrams are used to model the processing of data is true statement.
6. Which of the following diagram is not supported by UML considering
Data-driven modeling ?
A. Activity
B. Data Flow Diagram (DFD)
C. State Chart
D. Component
View Answer
Ans : B
Explanation: DFDs focus on system functions and do not recognize system objects.
7. Which level of Entity Relationship Diagram (ERD) models all entities
and relationships ?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
View Answer
Ans : B
Explanation: Level 1 ERD models all data objects (entities) and their "connections" to one
another while Level 3 ERD models all entities, relationships, and the attributes that provide
further depth.
8. Which of the following is false?
A. A data object can encapsulates processes and operation as well.
B. One creates Behavioral models of a system when you are discussing and
designing the system architecture.
C. Both A and B
D. None of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: Both option A And B are False statement.
9. Which diagram of UML represent Interaction modeling?
A. Use Case
B. Sequence
C. State Chart
D. Both A and B
View Answer
Ans : D
Explanation: Use case modeling is mostly used to model interactions between a system and
external actors.Sequence diagrams are used to model interactions between system
components, although external agents may also be included.
10. Which of the following statement is incorrect regarding the Class-
responsibility-collaborator (CRC) modeling ?
A. All use-case scenarios (and corresponding use-case diagrams) are
organized into categories in CRC modelling
B. The review leader reads the use-case deliberately
C. Only developers in the review (of the CRC model) are given a subset of the
CRC model index cards
D. All of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: All participants in the review (of the CRC model) are given a subset of the
CRC model index cards
1. Defects removal efficiency (DRE)depends on:
A. E : errors found before software delivery
B. D : defects found after delivery to user
C. Both A and B
D. None of the above
View Answer
2. Which of the following is an indirect measure of product?
A. Quality
B. Complexity
C. Reliability
D. All of the above
View Answer
Ans : D
Explanation: All of the above options are indirect measures of a product.
3. Which of the following is not a direct measure of SE process?
A. Efficiency
B. Cost
C. Effort Applied
D. All of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Efficiency is an indirect measure.
4. Which of the following is false?
A. The user has no control over the contents of a static web page.
B. The static content objects are dependent on the actions of the user.
C. It is expected to have less number of connections for a good web
application.
D. Both A and B
View Answer
Ans : B
Explanation: Dynamic Objects are user dependent so The static content objects are
dependent on the actions of the useris false statement.
5. Function Point Computation is given by the formula
A. FP = [count total * 0.65] + 0.01 * sum(Fi)
B. FP = count total * [0.65 + 0.01 * sum(Fi)]
C. FP = count total * [0.65 + 0.01] * sum(Fi)
D. FP = [count total * 0.65 + 0.01] * sum(Fi)
View Answer
Ans : B
Explanation: Option b is the correct formula for Function Point Computation.
6. SMI stands for?
A. Software Mature Indicator
B. Software Mature Index
C. Software Maturity Index
D. Software Maturity Indicator
View Answer
Ans : C
Explanation: SMI stands for Software Maturity Index
7. Statement and branch coverage metrics are part of
A. Analysis Model
B. Source Code
C. Design Model
D. Testing
View Answer
Ans : D
Explanation: These metrics lead to the design of test cases that provide program coverage.
8. Size and Complexity are a part of
A. Product Metrics
B. Process Metrics
C. Project Metrics
D. None of the above
View Answer
Ans : A
Explanation: Product Metrics describe the characteristics of product.
9. Number of errors found per person hours expended is an example of a
A. measurement
B. measure
C. metric
D. None of the above
View Answer
Ans : C
Explanation: Metric is a quantitative measure of the degree to which a system, component,
or process possesses a given attribute.
10. The arc-to-node ratio is given as r = a/n. What does "a" represent in
the ratio?
A. maximum number of nodes at any level
B. longest path from the root to a leaf
C. number of modules
D. lines of control
View Answer
Ans : D
Explanation: "a" represents the arcs or the lines of control.
Q.1. Build & Fix Model is suitable for programming exercises of ___________ LOC
(Line of Code).
1. 100-200
2. 200-400
3. 400-1000
4. above 1000
Answer:- (1)
Q.2. RAD stands for
1. Relative Application Development
2. Rapid Application Development
3. Rapid Application Document
4. None of the mentioned
Answer:- (3)
Q.3. Which of these software engineering activities are not a part of software processes
?
1. Software dependence
2. Software development
3. Software validation
4. Software specification
Answer:- (1)
Q.4. Which of these does not affect different types of software as a whole?
1. Heterogeneity
2. Flexibility
3. Business and social change
4. Security
Answer:- (2)
Q.5. RAD Model has
1. a) 2 phases
2. b) 3 phase
3. c) 5 phases
4. d) 6 phases
Answer:- (3)
Q.6. Which model can be selected if user is involved in all the phases of SDLC?
1. Waterfall Model
2. Prototyping Model
3. RAD Model
4. both Prototyping Model & RAD Model
Answer:- (3)
Q.7. The Incremental Model is a result of combination of elements of which two
models?
1. Build & FIX Model & Waterfall Model
2. Linear Model & RAD Model
3. Linear Model & Prototyping Model
4. Waterfall Model & RAD Model
Answer:- (3)
Q.8. What is the major advantage of using Incremental Model?
1. Customer can respond to each increment
2. Easier to test and debug
3. It is used when there is a need to get a product to the market early
4. Easier to test and debug & It is used when there is a need to get a product to the
market early
Answer:- (4)
Q.9. The spiral model was originally proposed by
1. IBM
2. Barry Boehm
3. Pressman
4. Royce
Answer:- (2)
Q.10. The spiral model has two dimensions namely _____________ and
____________
1. diagonal, angular
2. radial, perpendicular
3. radial, angular
4. diagonal, perpendicular
Answer:- (3)
Q.11. How is Incremental Model different from Spiral Model?
1. Progress can be measured for Incremental Model
2. Changing requirements can be accommodated in Incremental Model
3. Users can see the system early in Incremental Model
4. All of the mentioned
Answer:- (1)
Q.12. If you were a lead developer of a software company and you are asked to submit
a project/product within a stipulated time-frame with no cost barriers, which model would
you select?
1. Waterfall
2. Spiral
3. RAD
4. Incremental
Answer:- (3)
Q.13. RUP stands for____________ created by a division of ____________
1. Rational Unified Program, IBM
2. Rational Unified Process, Infosys
3. Rational Unified Process, Microsoft
4. Rational Unified Process, IBM
Answer:- (4)
Q.14. Agile Software Development is based on
1. Incremental Development
2. Iterative Development
3. Linear Development
4. Both Incremental and Iterative Development
Answer:- (4)
Q.15. How many phases are there in Scrum ?
1. Two
2. Three
3. Four
4. Scrum is an agile method which means it does not have phases
Answer:- (2)
Q.16. In agile development it is more important to build software that meets the
customers‟ needs today than worry about features that might be needed in the future.
1. True
2. False
Answer:- (1)
Q.17. Incremental development in Extreme Programming (XP) is supported through a
system release once every month.
1. True
2. False
Answer:- (2)
Q.18. In XP Increments are delivered to customers every _______ weeks.
1. One
2. Two
3. Three
4. Four
Answer:- (2)
Q.19. Which four framework activities are found in the Extreme Programming(XP) ?
1. analysis, design, coding, testing
2. planning, analysis, design, coding
3. planning, design, coding, testing
4. planning, analysis, coding, testing
Answer:- (3)
Q.20. In XP an automated unit test framework is used to write tests for a new piece of
functionality before that functionality itself is implemented.
1. True
2. False
Answer:- (1
Q.1. FAST stands for
1. Functional Application Specification Technique
2. Fast Application Specification Technique
3. Facilitated Application Specification Technique
4. None of the mentioned
Answer:- (3)
Q.2. What are the four dimensions of Dependability ?
1. Usability, Reliability, Security, Flexibility
2. Availability, Reliability, Maintainability, Security
3. Availability, Reliability, Security, Safety
4. Security, Safety, Testability, Usability
Answer:- (3)
Q.3. What is the first step of requirement elicitation ?
1. Identifying Stakeholder
2. Listing out Requirements
3. Requirements Gathering
4. All of the mentioned
Answer:- (4)
Q.4. ___________ and ____________ are the two view points discussed in Controlled
Requirements Expression (CORE).
1. Functional, Non-Functional
2. User, Developer
3. Known, Unknown
4. All of the mentioned
Answer:- (1)
Q.5. Which of the following is not a diagram studied in Requirement Analysis ?
1. Use Cases
2. Entity Relationship Diagram
3. State Transition Diagram
4. Activity Diagram
Answer:- (4)
Q.6. Requirements should specify „what‟ but not „how‟.
1. True
2. False
Answer:- (1)
Q.7. Which of the following property does not correspond to a good Software
Requirements Specification (SRS) ?
1. Verifiable
2. Ambiguous
3. Complete
4. Traceable
Answer:- (2)
Q.8. The SRS is said to be consistent if and only if
1. its structure and style are such that any changes to the requirements can be made
easily while retaining the style and structure
2. every requirement stated therein is one that the software shall meet
3. every requirement stated therein is verifiable
4. no subset of individual requirements described in it conflict with each other
Answer:- (4)
Q.9. The SRS document is also known as _____________ specification.
1. black-box
2. white-box
3. grey-box
4. none of the mentioned
Answer:- (1)
Q.10. Which of the following is not included in SRS ?
1. Performance
2. Functionality
3. Design solutions
4. External Interfaces
Answer:- (3)
Q.11. Consider the following Statement: “The data set will contain an end of file
character.”What characteristic of SRS is being depicted here ?
1. Consistent
2. Non-verifiable
3. Correct
4. Ambiguous
Answer:- (2)
Q.12. Consider the following Statement: “The product should have a good human
interface.”What characteristic of SRS is being depicted here ?
1. Consistent
2. Non-Verifiable
3. Correct
4. Ambiguous
Answer:- (2)
Q.13. Why is Requirements Management Important ? It is due to the changes
1. to the environment
2. in technology
3. in customer‟s expectations
4. in all of the mentioned.
Answer:- (4)
Q.14. Requirements Management is a prerequisite for Quality-Oriented Development.
1. True
2. False
Answer:- (1)
Q.15. Requirements traceability is one of the most important part requirement
management. It may also be referred to as the heart of requirement management.
1. True
2. False
Answer:- (1)
Q.16. The Unified Modeling Language (UML) has become an effective standard for
software modelling.How many different notations does it have ?
1. Three
2. Four
3. Six
4. Nine
Answer:- (4)
Q.17. Which model in system modelling depicts the dynamic behaviour of the system ?
1. Context Model
2. Behavioral Model
3. Data Model
4. Object Model
Answer:- (2)
Q.18. Which model in system modelling depicts the static nature of the system ?
1. Behavioral Model
2. Context Model
3. Data Model
4. Structural Model
Answer:- (4)
Q.19. The UML supports event-based modeling using ____________ diagrams.
1. Deployment
2. Collaboration
3. State chart
4. All of the mentioned
Answer:- (3)
Q.20. Model-driven engineering is just a theoretical concept. It cannot be converted into
a working/executable code.
1. True
2. False
Answer:- (2)