KEMBAR78
Visual Basic | PDF | Programming Paradigms | Computer Programming
0% found this document useful (0 votes)
11 views5 pages

Visual Basic

The document contains a series of questions and answers related to Visual Basic programming. It covers topics such as object properties, methods, event handling, and various functions used in Visual Basic. Key concepts include variable declaration, user interface controls, and programming syntax.

Uploaded by

manasipadhi54
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
0% found this document useful (0 votes)
11 views5 pages

Visual Basic

The document contains a series of questions and answers related to Visual Basic programming. It covers topics such as object properties, methods, event handling, and various functions used in Visual Basic. Key concepts include variable declaration, user interface controls, and programming syntax.

Uploaded by

manasipadhi54
Copyright
© © All Rights Reserved
We take content rights seriously. If you suspect this is your content, claim it here.
Available Formats
Download as DOCX, PDF, TXT or read online on Scribd
You are on page 1/ 5

VISUAL BASIC

1.In vb object and properly separated by a


Ans.(a)
2. in vb2012 the comment lines start with
Ans.(a) apostrophe
3.the concatenation operator ……and…. used to concatenation
Ans
4.fly using format function you can display the numeric values in variable forms
Ans.(a) true
5.in visual basic we work with objects that have
Ans.(d) properties, methods, and events
6.in vb the variables is declared by using the keyword
Ans. (b) Dim
7.$ is the type declaration character of
Ans.(b) string
8.which function is use to display date and time
Ans.(b) now
9.to execute the application press
Ans.(a)f5
10. IDE stands for
Ans.(b) integrated development environment
11. the string data can be converted to a numeric data by using the function
Ans. (d) int ()
12. which control is used to provide instruction and display the output
Ans. (b) label
13. your project requires the user to choose his or her gender. You should display the
choices, male and female check box
Ans. (a) true

[Type here]
14. labels are used primarily for user input.
Ans. (b) false
15. right- clicking on an object will usually pop up a context menu.
Ans. (a) true
16. visual basic is derived from
Ans.(b) basic
17. which keywords ends every procedure.
Ans. © end sub
18. which method of function is used to remove all the items from a list box
Ans. (b)
19. the tick event is found only in which object
Ans. (b) timer
20. the load event is found only in which object.
Ans. (a) form
21.to show a form use………function
Ans. (b) show
22. what is the proper syntax for adding items to a list box
Ans. (b) listbox1.items.add(item)
23. ………. Keywords ends a for loop.
Ans. (d) exit
24. which keywords start every procedure
Ans. (a)sub
25.quick launch
Ans.(A) ctrl+Q
26.which of the following instructions will add the word, monkey, to a list box named
animals list box
Ans.(D) animalslistbox.items.add(“monkey”)
27. to add scroll bar list box and combo boxes you must the scrollalways visible property
to true
Ans. (a) true

[Type here]
28. list boxes have a test property but it can only be accessed at run time
Ans. (A) true
29. multiple forms are allowed in visual basic project
Ans.(a) true
30. list boxes and combo boxes
Ans.(c) hold a list of values
31. items can be added to a list during run time using the ………method
Ans. (D) items. Add
32. which of the following is not a type of common dialog box
Ans. (C) edit
33. with the logical operator ………. both expressions must be true for the entire expression
to evaluate true
Ans. (A) and
34. what will be the result of message text. text=message.text.text.toupper() when the
value of message text. Text is “visual basic is fun”
Ans. (b) VISUAL BASIC IS FUN!
35.Which window do you open if you want to see all of the objects that you can add to a
form
Ans. (a) the toolbox
36. inheritance is the ability to create a new class from an existing class
Ans. (a) true
37. pen objects are used for
Ans.
38. in an if statement, when the expression is true
Ans.
39. which of the following is not a logical operator
Ans. © and
40. which of the following is the method for showing common dialog boxes
Ans. (b) show open
41. the form you are designing requires a blue line graphic that is 10 pixels wide. What is
the declaration statement for the pen object

[Type here]
Ans.
42. which of the following is a comparison operator
Ans.(b)>
43. an array is a set of variables each individual variable is called …….
Ans. (b) an element
44. ………...refers to data hiding
Ans.
45. when a project begins the first form to display is called the
Ans. (a) startup form
46. textboxes can only display a single line of text
Ans. (a) true
47. the………method of my.computer.file system is used to read an entire file into a single
string.
Ans. (b) read all text method
48. when you are working with an array the easiest way to traverse the elements is to use
the……….
Ans.
49. the visual studio environment contains many different windows. Which window will
be the user interface when the project is running
Ans. (d) the form designer window
50.in order to add a new blank form to a project select…………. form the “project “menu
Ans. (a) add windows form

[Type here]
[Type here]

You might also like