1. HTML is what type of language ?
A. Scripting Language
B. Markup Language
C. Programming Language
D. Network Protocol
Ans(B)
2. What should be the first tag in any HTML document?
A. <head>
B. <title>
C. <html>
D. <document>
Ans(C)
3. What should be the first tag in any HTML document?
A. <head>
B. <title>
C. <html>
D. <document>
Ans(C)
4. How can you make a numbered list?
A. < dl >
B. < ol >
C. < list >
D. < ul >
Answer: Option B
5. Tags and texts that are not directly displayed on the page are written in _____
section.
A. <head>
B. <title>
C. <body>
D. <html>
Ans(A)
6. The correct sequence of HTML tags for starting a webpage is -
a. Head, Title, HTML, body
b. HTML, Body, Title, Head
c. HTML, Head, Title, Body
d. HTML, Head, Title, Body
Ans(D)
7. Which of the following tag is used to insert a line-break in HTML?
a. <br>
b. <a>
c. <pre>
d. <b>
Ans(A)
8. HTML tags are enclosed in-
a. # and #
b. { and }
c. ! and ?
d. < and >
Answer: (d) < and >
9. Which of the following tag is used to add rows in the table?
a. <td> and </td>
b. <th> and </th>
c. <tr> and </tr>
d. None of the above
Answer: (c) <tr> and </tr>
10. The <hr> tag in HTML is used for -
a. new line
b. vertical ruler
c. new paragraph
d. horizontal ruler
Answer: (d) horizontal ruler
11. An HTML program is saved by using the ____ extension.
a. .ht
b. .html
c. .hml
d. None of the above
Answer: (b) .html
12. In HTML5, which of the following tag is used to initialize the document type?
a. <Doctype HTML>
b. <\Doctype html>
c. <Doctype>
d. <!DOCTYPE html>
Answer: (d) <!DOCTYPE html>
13. How to create a hyperlink in HTML?
a. <a href = "www.javatpoint.com"> javaTpoint.com </a>
b. <a url = "www.javatpoint.com" javaTpoint.com /a>
c. <a link = "www.javatpoint.com"> javaTpoint.com </a>
d. <a> www.javatpoint.com <javaTpoint.com /a>
Answer: (a) <a href = "www.javatpoint.com"> javaTpoint.com </a>
14. How to insert an image in HTML?
a. <img href = "jtp.png" />
b. <img url = "jtp.png" />
c. <img link = "jtp.png" />
d. <img src = "jtp.png" />
Answer: (d) <img src = "jtp.png" />
15. Which of the following tag is used to make the underlined text?
a. <i>
b. <ul>
c. <u>
d. <pre>
Answer: (c) <u>
16. Which of the following tag is used to define options in a drop-down selection
list?
a. <select>
b. <list>
c. <dropdown>
d. <option>
Answer: (d) <option>
17. Which of the following is incorrect?
a. <form action:”home.php”> redirects to the page home.php
b. action attributes is used inside starting tag of form
c. With the use of action, we can redirect to a page once submit button is clicked
d. None of the above
Ans(A)
18. Which one of the following is form element?
a. Radio button
b. Text box
c. Submit button
d. All of these
Ans(D)
19. Which of the following is not the form type for adding text?
a. Password Input
b. Text Input
c. Text Area
d. Submit Button
Ans(D)
20. Action attribute in HTML forms specify that
a. Which is going on
b. Which HTTP method is used
c. Where to submit form
d. The autocompletion of form
Ans(C)
21. For defining submit button which tag is used?
a. <submit>
b. <button>
c. <submit button>
d. <action submit>