NPTEL Online Certification Course
Design & Implementation Of Human-Computer Interfaces
Assignment 4: Detailed Solution
Indian Institute of Technology Guwahati
i
at
ah
1. Shneiderman's "Golden Rules" primarily designed for?
uw
a. Interface design
yG
b. Code testing
c. Empirical study
log
d. Feasibility study
Correct Answer: a
no
Detailed Solution: From NPTEL lecture 1 from week 4
ch
2. "Offer error prevention and simple error handling" is a part of Shneiderman's eight
rules.
Te
a. True
b. False
of
Correct Answer: a
te
Detailed Solution: From NPTEL lecture 1 from week 4
tu
3. According to Norman's Model of Interaction, what are the two broad stages of
sti
interaction?
a. Execution stage and Performance stage
In
b. Execution stage and Evaluation stage
n
c. Perception stage and Execution stage
dia
d. Perception stage and Evaluation stage
Correct Answer: b
In
Detailed Solution: From NPTEL lecture 2 from week 4
4. Which stage of interaction involves perceiving the state of the interface and interpreting
sensory inputs?
a. Execution stage
b. Evaluation stage
c. Perception stage
d. Interpretation stage
Correct Answer: b
Detailed Solution: From NPTEL lecture 2 from week 4
5. Actions we specify to translate intentions may not be supported by the interface leading
to gap (gulf) between the first three and the last actions in the execution stage. It is
called _______.
i
at
a. The gulf of execution
b. The gulf of evaluation
ah
c. The gulf of Interaction
uw
Correct Answer: a
Detailed Solution: From NPTEL lecture 2 from week 4
yG
6. In a vertical prototype, the entire interface is depicted at the surface level without any
functionality.
log
a. True
b. False no
Correct Answer: b
ch
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 4
Te
7. Paper mock-ups are the example of __________ prototype.
a. Low fidelity
of
b. High fidelity
c. Medium fidelity
te
Correct Answer: a
tu
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 4
sti
8. In this technique, a human subject believes to interact with an autonomous computer.
In
But, In reality, however, the computer is operated by an “unseen” human being. This
technique is called________ approach.
n
dia
a. Medium fidelity
b. Vertical
In
c. Wizard of Oz
d. Incremental
Correct Answer: c
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 4
9. Norman’s Model of Interaction was proposed in the year
a. 1988
b. 1956
c. 1992
d. 1972
Correct Answer: a
Detailed Solution: From NPTEL lecture 2 from week 4
10. Nielsen, 1994 proposed _______ heuristics for expert evaluation
i
at
a. 5
b. 7
ah
c. 9
uw
d. 10
Correct Answer: d
yG
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 4
log
no
ch
Te
of
te
tu
sti
In
n
dia
In
In
dia
n
In
sti
tu
te
of
Te
ch
no
log
yG
uw
ah
at
i