NPTEL Online Certification Course
Design & Implementation Of Human-Computer Interfaces
Assignment 3: Detailed Solution
Indian Institute of Technology Guwahati
i
at
ah
1. Which stage comes after the "Close" stage in the contextual inquiry (CI) process?
uw
a. Plan
yG
b. Initiate
c. Execute
log
d. Reflect
Correct Answer: d
no
Detailed Solution: From NPTEL lecture 2 from week 3
ch
2. What is the purpose of the "design-prototype-evaluate cycle"?
a. To manage functional descriptions
Te
b. To identify black box functions
c. To refine the design through iterative evaluation
of
Correct Answer: c
te
Detailed Solution: From NPTEL lecture 1 from week 3
tu
3. Shneiderman proposed ______ golden rules
sti
a. Seven
b. Two
In
c. Eight
n
d. Five
dia
Correct Answer: c
Detailed Solution: From NPTEL lecture 4 from week 3
In
4. What is the primary purpose of the "code design" phase?
a. To create prototypes for interface design
b. To make the code manageable
c. To analyze data and gather requirements
d. To define interfaces between modules
Correct Answer: b
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 3
5. Which design language is considered a graphical language for expressing code design
ideas?
a. Natural languages
b. Formal languages
c. UML
i
at
Correct Answer: c
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 3
ah
6. In an SRS document, the functions should describe HOW to get the output from the
uw
given input.
a. True
yG
b. False
Correct Answer: b
log
Detailed Solution: From NPTEL lecture 1 from week 3
7. In user-centered design, we have two concerns: Interface design and _________
no
a. Machine design
ch
b. Hardware design
Te
c. Code design
Correct Answer: c
of
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 3
8. Code design can be expressed in natural languages, semi-formal languages, and
te
_________.
tu
a. Informal languages
sti
b. Formal languages
In
c. Context-sensitive languages
Correct Answer: b
n
dia
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 3
9. "The interface should not force users to remember too many things" – this statement
In
falls under "_______," one of the golden rules proposed by Shneiderman.
a. Strive for consistency
b. Permit easy reversal of actions
c. Reduce short-term memory load
d. Keep users in control
Correct Answer: c
Detailed Solution: From NPTEL lecture 4 from week 3
10. What is the full form of UCD?
a. user-centered design
b. user-centered decision
c. user-centered development
d. user-centric development
i
at
Correct Answer: a
Detailed Solution: From NPTEL lecture 3 from week 3
ah
uw
yG
log
no
ch
Te
of
te
tu
sti
In
n
dia
In
In
dia
n
In
sti
tu
te
of
Te
ch
no
log
yG
uw
ah
at
i